Kasko'da Yeni Dönem Ne Zaman Başlıyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

yeni-kasko-1-nisan-2013Son zamanlarda çok fazla konuşulan düzenleme ilgili başlangıç tarihi olarak 1 nisan 2013 tarihi belirtilmişti. Yarın 1 nisan 2013 pazartesi ve kaskoda yeni dönem başlıyor. Otomobil sahipleri yeni kasko döneminde 4 farklı kasko türünü tercih edebilecek. Yeni kasko kurallarına göre dar kasko sayesinde hırsızlık, yangın, sel vb. afetler için daha düşük ücretle kasko yapılabilecek. Bu sayede yüksek kasko ücretleri nedeniyle aracını kasko yaptıramayan kişilerde çalınma vb. durumlar için kasko yaptırma şansı elde edecek.
1 Nisan 2013’te Başlıyor
Yeni kasko şartları ve ücretleri hakkında kesin bir açıklama yapılmadı. Aslına bakılırsa daha önceden 1 nisanda uygulamaya konulacağı söylenen yeni kasko sisteminin gerçekten uygulamaya alınacağına bile şüpheyle bakılıyordu. Ancak, uygulama yarından itibaren geçerli olmaya başlayacak. Araç sahipleri 4 farklı çeşitte kasko seçeneğini seçebilecekler. Yeni kasko uygulaması sayesinde otomobil sahipleri dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 kasko türünden birini tercih edebilecekler.
Yeni Kasko Kuralları ve Yararları
Dar kasko, aracın sadece belirli durumlara karşı sigortalanmasını kapsıyor. Kasko ise dar kaskoya nispeten daha geniş kapsamlı olarak hırsızlık ve yangın gibi durumlarıda kapsıyor. Genişletilmiş kasko buna ek olarak çarpma ve çarpılma gibi durumlar eklenebiliyor. Tam kasko ise tüm durumları kapsayan bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulamanın otomobil sahipleri açısından kötü yanı, tam kasko ücreti eskiye oranla artacak. Yani, eskiden tam kasko yaptıran bir kişi verdiği ücretin daha fazlasını vererek tam kasko yaptıracak. Fakat, otomobil sahiplerine iyi haber ise dar kasko ve kasko uygulamaları sayesinde araçlarını sadece hırsızlık, yangın ve doğal afetler için kaskolata bilecek. Bu sayede “Araç kullanırken çarpmam. Ben çok dikaktliyim. Ama arabamın çalınmasından, kundaklanmasından yada doğal afetlere uğramasından korkuyorum” diyen kişi eski oranla daha az bir ücret vererek dar kasko yaptırabilecek. Bu sayede az bir ücretle aracınızı güven altına alırken, çarpma ve çarpılma durumlarını düşünenler ise genişletilmiş kasko ve tam kasko uygulamalarını düşünmek zorunda kalacak. Sigorta şirketleri bu sayede sabit ücret yerine herkese aldığı hizmet oranında ücret isteyecek. Aynı zamanda dar kasko yapanların kazalarında ücret harcamayacağı gibi tam kasko yaptırmak isteyenlerin ücretleride eski oranla arttığı için kar edebilecek.
Kasko’da Yeni Dönem
Sigorta şirketleri son zamanlar zarar açıklamaya başlamıştı. Özellikle bunun sebepleri olarak tam kasko yapılması gösteriliyordu. Yani, otomobil sahipleri araçlarını kaskolatmak istediğinde yüksek ücretler istenemiyordu. Bu durumda otomobil sahipleri araçlarını kaskolatamıyordu. Ücretlerin aşağı çekilmesi durumunda da sigorta şirketleri zarar ediyor yada kar elde edemiyordu. Yeni kasko uygulaması sayesinde sigorta şirketleri tam kasko fiyatlarını olması gereken noktaya çekebilecek ve kasko yapma gücü az olanlarda dar kasko ve kasko uygulamalarını tercih edecek. Her araç sahibi ihtiyaç duyduğu hizmeti alabilecek ve sigorta şirketleri iflas etmekten kurtulacak. Son olarak 99 tl ücretle ve 199 tl gibi ücretlerle kasko yapmanın mümkün olması bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ