Katy Perry Resimleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

1984 yılı Kaliforniya doğumlu olan seksi ve güzel şarkıcı Katy Perry, “UR So Gay” şarkısıyla meşhur olan Katy Perry online ortamda oldukça sevildi.
İnternet mecrasında sevilen ünlü şarkıcı Katy Perry daha sonra albüm çıkardı. Albümlerinin ve şarkılarının güzel ve popüler olmasının yanı sıra güzelliği ilede oldukça ünlü duruma geldi.

Katy Perry Kimdir?

Katheryn Elizabeth “Katy” Hudson (d. 25 Ekim 1984), bilinen sahne adıyla Katy Perry, Amerikalı şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu. Çocukluğunu dinî müzik dinleyerek geçirdi ve gençliğinde gospel tarzında bir kariyerin peşine düşerek ilk albümü Katy Hudson’ı 2001’de yayımladı. Ancak daha sonra dinî olmayan müzikler yapabilmek için Los Angeles’a taşındı. The Matrix ile ilerleyen yıllarda satışa sunulan ortak bir albüm kaydetti. Glen Ballard ile çalışarak bir albüm hazırladı ancak yapımcı şirketi yüzünden yayımlayamadı.
Nisan 2007’de Perry, Capitol Records’la albüm anlaşması imzaladı. İkinci albümü One of the Boys’ta yer alan “I Kissed a Girl” single’ı sayesinde 2008’de ün kazandı. Üçüncü albümü Teenage Dream’den çıkan “California Gurls”, “Teenage Dream”, “Firework”, “E.T.” ve “Last Friday Night (T.G.I.F.)” single’ları ABD Billboard Hot 100 listesinde bir numara oldu. Böylece, Billboard Hot 100’da liste başı olan beş şarkıyı içeren ikinci albüm ve bu unvanı yakalayan ilk kadın albümü olarak kayıtlara geçti. Mart 2012’de albüm, bir numaraya yükselen “Part of Me” single’ı da eklenerek Teenage Dream: The Complete Confection adıyla yeniden yayımlandı. Şarkıcının 2013’te çıkan dördüncü albümü Prism’dan ise Hot 100’da liste başı olan “Roar” ve “Dark Horse” single’ları yayımlandı.
Perry, bugüne kadar birçok ödül ve adaylık elde etti. Forbes tarafından 2011, 2012 ve 2013 yıllarında “Müzikte En Çok Kazanan Kadınlar” listesine dahil edildi. Dünya genelinde 11 milyon albüm ve 81 milyon single satarak tüm zamanların en çok satan sanatçıları arasına girdi. Purr, Meow! ve Killer Queen parfümlerini satışa sundu. Temmuz 2012’de, bir sanatçı olarak kendisinin hayatına odaklanan ve İngiliz oyuncu Russell Brand ile 2010’ların başında yaptığı evliliğin dağılmasını konu alan belgesel filmi Katy Perry: Part of Me’yi yayımladı.

Katy Perry Hakkında Bilgiler
Doğum Katheryn Elizabeth Hudson
25 Ekim 1984 (30 yaşında)
Santa Barbara, Kaliforniya, ABD
İkâmet Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Diğer adı Katy Hudson
Meslek Şarkıcı · şarkı yazarı · oyuncu · iş kadını · hayırsever
Eşi Russell Brand
(e. 2010-12; boşandı)
Akrabaları
Frank Perry (dayı)
David Hudson (kardeş)
Müzikal kariyeri
Tarzlar Pop · rock
Çalgılar Vokaller · gitar · piyano
Etkin yılları 2000-günümüz
Plak şirketi Red Hill · Island Def Jam · Columbia · Capitol
İlişkili hareketler The Matrix

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ