Kırgızistanlı Yarışmacını Tercümanı Yetenek Sizsiniz Yarışması

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yetenek Sizsiniz Yarışmasında 26 ekim 2013 tarihinde cumartesi akşamı ekranlara gelen Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında kahkaha dolu anlar yaşandı. Kırgızistanlı yarışmacı Azamat’ın tercümanı konuşmaları Rusça tercüme edecekti. Fakat, eksik Rusçası nedeniyle seyircileri gülme krizine sokan tercüman, Yetenek Sizsiniz Türkiye’de günün olayı oldu.
Kırgızistanlı Yarışmacını Tercümanı Rafet Güldürdü
Kırgız yarışmacı Azamat’ın tercümanına öncelikle yarışmacı Azamat’ın hangi şehirden olduğu sorusunu sorması istendi. Tercüman ise Türkiye’de İstanbul Kırgızistan’da neresi şeklinde sordu. Acun Ilıcalı ise şehirin Rusça’da karşılığını sordu. Fakat, tercüman bilemeyince salonda kahkaha koptu. Ardından Acun Ilıcalı yarışmacı Azamat’ın abisininde geldiğini görünce yaşını sordu. Yarışmacının abisi 22 diyince Acun Ilıcalı Rusça tercüme yapacak olan tercümana “Acaba Rusça’da 1 den 10 a kadar saymak aynı olabilir?” diyince, Rusça tercüme edecek kişi ise “Hayır olamaz. Ama Kırgızlar biraz Türkçe biliyormuş” diyerek yanıt verince Acun Ilıcalı Azamat’ın birden ona kadar saymasını istedi. Azamat ise Türkçe’de olduğu gibi “bir, iki, üç…” 10 ‘na kadar saydı. Acun Ilıcalı tercümana “Neden Türkçe saydırdın Kırgızistan’da nasıl sayılıyor onu sor” dedi. Tercüman “Anlamıyor. Ben napayım.” diyerek tekrar sayması için yarışmacı Azamat’tan rica etti. Tekrar Türkçe sayan Azamat’ın aslında Kırgızistan dilinde de aynı şekilde sayıldığını ve soyların aynı olduğu için Türkçe ile karışık birçok kelimenin Kırgızistan dilinde de aynı olduğu anlaşıldı.
yetenek-sizsiniz-turkiye-yarimasi-tercuman-rafet
Yetenek Sizsiniz Yarışması Azamat’ın Tercümanı
Tercümana Azamat’ın babasının ne iş yaptığı sorusunu sorması istendi. Cevabı alan tercüman Acun Ilıcalı’ya “Anlamadım abi. Valla Kereste falan diyor.” diyerek salonda birkez daha kahkahaları yükseltti. Kırgız yarışmacı ise Popping dansı yaptı. Tercüman Rafet’in elektro dans yapacak dediği Azamat, Popping dansı yaparak jürinin taktirini topladı. Tüm jüriden Evet alan Azamat bir üst tura çıktı. Yarışmacıya tercümanlık yapan Rafet ise Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmacısı olarak sırasını bekleyen, fakat Rusça bildiği için Azamat’a yardımcı olmak isteyen bir diğer yarışamcı olduğu anlaşıldı. Tercüman Rafet Rusça’yı otellerde çalışırken öğrendiğinide belirtti.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ