Kırışıklık Giderici Serum İşe Yarar mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Hız ve en iyi etki… Satın aldığımız bütün ürünlerde aradığımız en temel 2 özellik. Konu kırışık giderici serumlar olunca bu isteklerimiz yine değişmiyor ve kırışık giderici serumlar kırışık kremleri ve losyonlarına rakip olarak karşımıza çıkıyor. Peki kırışık giderici serumlar ne kadar etkili?
Serumlar hem hızlı etkiye sahip olmasıyla biliniyor hem de piyasada bulunan diğer ürün türlerine göre kırışıklar üzerinde çok daha belirgin etkiye sahip. Kırışık giderici serumu kırışık kremi ve losyonundan ayıran bazı temel farklar var; serumlar ciltteki suyun buharlaşmasına engel olan bazı maddeler içeriyor, ayrıca çok daha az yağlı ve katı bir yapıları var. Bu gibi birçok nedenden dolayı cilt bakım uzmanları krem ya da losyon yerine serumları tercih ediyor. Uzmanlara göre serumlar cildimizin ihtiyaç duyduğu kırışık karşıtı içeriklere, antioksidanlara, peptidlere ve cildimize aydınlık bir görüntü veren kolik asit gibi maddelere sahip. Yani damla damla kullandığımız bu ürünler hem kırışıklarımızın görüntüsünü gözle görülür şekilde azaltıyor hem de cildimize eskisinden çok daha farklı canlı bir görüntü veriyor.
Pahalı bir ürün mü?
İçerisindeki maddelerin çok daha etkili olduğu düşünüldüğünde serumlar krem gibi benzerlerinden daha pahalı, evet. Ama birçok cilt bakım ürünü içerisinde serumların en etkilileri olduğunu da unutmamak lazım. Yani eğer bütçeniz serum için yeterliyse ve ‘krem mi serum mu?’ ikilemine düştüyseniz serum sizin için daha etkili bir ürün olabilir. Aslında uzmanlara göre düzgün ve etkili kullanırsanız serumların kullanım süresini de arttırmış oluyorsunuz. Örneğin yaklaşık 300 gramlık bir seruma sahipseniz bunu düzenli kullanarak bir ayda tüketebilirsiniz.
kirisiklik-giderici-serum
Kırışık giderici serumlar etkili mi?
Kırışık giderici serumlar sizin gözünüze çok çok az görünebilir ama görüntüye aldanmayın. Çünkü konsantre halde bulunan bu küçük damlacıkların her biri gerçekten çok etkili. Serumlar küçük moleküllerden oluşuyor, böylelikle cilt onları çok iyi şekilde emiyor. Krem ya da benzeri ürünler cilt yüzeyinde kalırken serumlar cildin en derinine kadar ilerleyerek çok etkili bir tedavi sağlıyor, üstelik etkisi çok hızlı hissediliyor.
Serumlar bu kadar etkili olmasına rağmen yine de serum kullanımına uygun olmayan kişiler de var. Eğer egzama gibi kronik bir cilt sorununuz varsa serumun sıvı jel formüllü yapısı cilt tipiniz için doğru seçim olmayabilir. Bu tür ciltlerde serumların tahrişe neden olduğu durumlar görülebiliyor. Siz de tereddüt ediyorsanız en iyisi bunu doktorunuza danışarak kullanmak olacaktır.
Yalnızca kronik cilt problemi olanlar için değil çok kuru cilde sahip olanlar için de serum tek başına yeterli bir formül olmayabilir. Böyle durumlarda yine bir doktora danışmak en iyi karar olacaktır. Doktorunuz size serumu ne şekilde ve diğer hangi ürünlerle birlikte kullanmanız gerektiğini söyleyecektir.
Kırışık giderici serumlar nasıl uygulanır?
İşte kırışık giderici serumlardan en mükemmel sonucu almanız için birkaç ipucu;
Yüzünüzü temizledikten sonra yalnızca bir bezelye tanesi kadar serumu elinizle cildinize eşit miktarda yedirin.
Hassas bir cilde sahipseniz yüzünüzü yıkadıktan sonra serumu uygulamadan önce 10- 15 dakika beklemenizde fayda var. Çünkü bu tip ciltlerde serumun hemen uygulanması tahrişe neden olabilir.
Nemlendirici kremlerinizi seviyorsanız onlardan vazgeçmenize gerek yok. Hatırlamanız gereken tek kural serumu kremden önce kullanmanız gerektiği. Böylece serum cildinize en iyi şekilde nüfuz edecek ve ardından gelen nemlendiriciniz de cildinizi nemlendirecek.
Bütçeniz serumu günde iki kez kullanmak için yeterli değil mi? Bu durumda cilt bakım uzmanlarının size ufak bir önerisi var. Serumunuzu daha uzun süre kullanabilmek için nemlendiricinizin içerisine birkaç damla damlatarak cildinize sürebilir böylece daha uzun vadede dayanmasını sağlayabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ