Kısa Dönem Askerlik 4 Ay Olacak mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Uzun dönem askerliğin kısalarak 15 aydan 12 aya indirilmesinin yanı sıra kısa dönem askerliğinde kısaltılması istendi. Kısa dönem askerliğin 6 ay olduğu ve bu süreninde 4 aya indirilmesi için imza toplandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu kısa dönem askerliğinde kısalması için başvuruda bulundu. Dilekçede kısa dönem askerliğinde 6 aydan 4 aya indirilmesi isteniyor.
Kısa Dönem Askerlik 4 Ay Olacak mı?
Samet Devir ilk imza atan kişilerden biri olarak Başbakanın askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili yaptığı konuşmada uzun dönem askerliğin 12 olmasının yanı sıra kısa dönem askerliğinde 6 aydan 4 aya indirilmesini istedi. Dilekçe birçok kişi tarafından imzalandı. İmza sayısının yeterli miktara ulaşması durumunda askerlik süresinin kısa dönem askerler içinde 6 aydan 4 aya indirilmesi bekleniyor.
kisa-donem-askerlik-4-ay-mi-olacak
Askerlik süresinin kısalmasıyla birlikte askerliğini kısa dönem yapacaklardan da tepki gelmişti. Özellikle asker ihtiyacının terör olaylarının bitmesiyle birlikte 15 aydan 12 aya indirilerek 3 aylık bir kısalmanın söz konusuydu. Bunun birlikte kısa dönemin aynen kalması askerlik süresinin 6 ay olarak kısa dönem yapacakları üzmüştü. Ancak, halen beklentiler devam ediyor. Kısa dönem askerliğin 6 aydan 4 aya indirilmesi isteniyor. Toplanan imzalar TBMM dilekçe komisyonu tarafından kısa dönem askerliğinde kısalması için bir umut oldu.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ