Kışın Parka Nasıl Giyilir ve Kombinlenir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Her ne kadar yaz mevsiminin son günlerinin keyfini fazlasıyla çıkarsak da karlı soğuk kış günleri yakın zamanda tekrar kapımızı çalacak. Hal böyle olunca da bir süre önce dolaplara kaldırdığımız kalın mont ve kabanları tekrar çıkarma vakti geliyor.
Karlı ve soğuk günlerde hem sıcak tutacak hem de modayı takip ettiğinizi ortaya koyabileceğiniz bir kaban almak ya da kaban giymek her kadının düşündüğü konudur. Bu kaban da elbette de parkadan başkası olamazdı. Çünkü parka, kadın modası için muhtemelen soğuk kış aylarında satın alabileceğiniz en pratik ve en tarz parçalardan biridir.
Parka, moda dünyasına asker giyimi olarak girdiği için kamuflaj rengi tonlarındadır. Bu yüzden de “ben parkayı çok seviyorum ama haki tonlarında olan bir parka giymek istemiyorum” gibi sözleri biraz manasız olur. Parka dendiği zaman orijinalinde haki rengi vardır.
Elbette günümüzde parka tarzı kabanların farklı tonlarda yapıldığını görmüyor değiliz. Ancak parka dendiği zaman akla ilk gelen renk bence hakidir ve bunun parka ile bütünleşen hoş bir yanı vardır. Bu yüzden de eğer parka alacaksanız renk seçiminizi orijinal renginden yana kullanmalısınız.
Üstelik haki renk sizin de bildiğiniz gibi gözü çok yormayan ve her renkle kombinlenebilen bir renktir ve bence bu hepimiz için büyük bir avantaj! Üstelik haki dediğinizde de aklınıza tek renk tonu gelmemeli. Çünkü hakinin birçok tonu var ve böylece kendi teninize en çok uyan renk tonunu tercih edebilirsiniz.
1) Renkli Kürkler Bu Sezon Çok Moda
Parkayı çok seviyorum ama aynı zamanda parkamda hareketli renkler de olsun istiyorsanız size bir müjdemiz var. Sezonun en hit parçalarından biri içi ve kapüşon kürklü parkalar. Sokak stili öncülerinin de kısa zamanda gözdesi haline gelen en moda parka modelleri, üstünde büyük armaları, yama detayları ya da kürk detayları olan modellerdir.
Parkalar, hem görünüşü itibariyle hem de kış aylarında sıcak tutmasından ötürü kış aylarında dolabınızın olmazsa olmazlarından biri olacak kadar güçlü bir parçadır. Sezona damga vuran oversized modası, parkaları da es geçmedi. Haliyle en trend parka modelleri arasında oversized ve uzun modelleri yer almaya başladı. Üstelik son dönemlerde kazakların da oversized olduğunu düşünürsek, soğuk kış günlerinde kat kat giyinmek için oldukça uygun modeldir.
Pembe kürklü parka modeli
Kürklü parka modelleri dendiği zaman akla ilk olarak hep toprak tonları geliyordu. Ancak bu sezon durum biraz değişti. Renkli giyinmekten hoşlananlar için büyük bir mutluluk diyebiliriz. Mavi, turuncu ya da feminen kızların rengi olan pembe kürkler çok fazla karşımıza çıkmakta. Tabii bu renkler parkanın maskülen yapısını aksine oldukça feminen bir detay olarak karşımıza çıkmakta.

2) Parka Hangi Parçalarla Kombinlenir?
Seçtiğiniz parkayı en iyi hangi ayakkabı yahut botlarla kombinleyebilirim diye fazla düşünmenize gerek yok. Çünkü parka için en uygun olan bot modeli cat tarzı ağır botlardır. Bence ancak bu tarz botlarla kombin yaparsanız parkanın hakkını vermiş olursunuz.
Parkayı orijinal olanlardan seçerseniz (renkli olmayan parka modelleri) bunların asi ve maskülen bir havası olduğunu zaten görmüş olursunuz. Bu yüzden parka giyip de çiçekli böcekli, aksesuar kullanmanız biraz kombin olacaktır. Maskülen havasına uygun parçalar seçmelisiniz.
Parka kombini
Eğer bu tarz kombinlerin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız kısaca sizin için birkaç parça ile kombin oluşturalım. Örneğin, zımba ve fermejüp (çıtçıt) detaylı salaş sweatshirt’ler, deri eldivenler ya da tanker topuklu ağır botlar bu tarza yakışacak kombinler olabilir.
Son dönemlerdeki parka modellerini incelediyseniz parkaların bel kısımlarında büzgü ipleri bulunuyor. Bu büzgü detayı oldukça kullanışlı aslında. Şöyle ki bunları büzerek kullanmak sizi daha ince göstereceği için kadınların çok hoşuna gidebilecek bir detay. Parkanızla birlikte altına yırtık skinny jean tarzı kotları tercih edebilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ