Kız Kulesi Hikayesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kız Kulesi Hikayesi, Kız Kulesi Öyküsü, Kız Kulesi hakkında bilgiler, Kız Kulesi HD Resimleri
İstanbul’un en ünlü yerlerinden biride Kız Kulesidir. Kız kulesi denizde olması, boğazda olması ve hergün binlerce kişi tarafından merakla fotoğraf çekilmesiyle biliniyor. Yıllarca Kız Kulesi hakkında birçok hikaye öngörüldü. Ancak, Kız Kulesi için söylenen hikayelerin hepsi bir uydurmamıydı acaba? Kız kulesi için en çok bilindik hikayeler bu yazımızda açıklayacağız.
Kız Kulesinin Hikayesi Nedir?
İnsanlar Kız Kulesiyle ilgili birçok hikaye anlatmıştır. Bu hikayeden ilki ise Hero ile Leandros arasında geçen bir aşk hikayesidir. Rahibe olan bayan ile ona aşık olan genç arasında geçen bu hikaye imkansız bir aşkı gerçekleştirmek üzere ve iki gencin yasak aşkını ve sevişmelerine tanıklık eden Kız Kulesinin ilk hikayelerindendir.

Kız Kulesiyle İlgili Hikayeler
Kız Kulesiyle ilgili bilinen ve günümüzde de en çok anlatılan hikaye ise şudur. Kral’ın kızını yılan sokacağı ve 18 yaşında bu yüzden öleceği söylenir. Kral kızını korumak için kızını Kız Kulesine aldırır ve orada yaşamasını ister. Kralın kızına gelen meyve sepetinde bulunan yılan kralın kızını dokar ve zehri yüzünden kralın kızı ölür. Kralın kızı öldükten sonra mezarında yılanın rahat bırakmadığı söylenir. Bu hikaye Kız Kulesi en çok söylenen ve anlatılan hikayelerden biridir.
Yukarıda Kız Kulesi en çok anlatılan 2 hikaye yer alsada yıllarca Kız Kulesi için anlatılan hikayelerin sayısı bitmek bilmemektedir. Bugün bile Kız Kulesi için uydurulacak bir hikayeye inanılacak düzeyde. Bunun sebebi gerek Kız Kulesinin istişamı, gerekse denizin ortasında olması ve insanların ulaşılamaz bir kuleye ilgisinin çekilmeside diyebiliriz. Kız Kulesi için anlatılan hikayelerden çok onun güzelliğini görmek günümüzde bunun tadını çıkarmak çok daha önemli olsa gerek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ