Kızlı Erkekli Öğrenci Evlerine Ceza

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızlı erkekli öğrenci evlerini denetleyebileceklerinin sinyalini vermesinin ardından henüz birkaç gün geçmiş olmasına rağmen öğrenci evlerine ilk cezalar yazılmaya başladı bile. Kızlı erkekli öğrenci evlerinin denetimini sağlamak için İçişleri bakanlığından il Valiliklerine gönderilen genelge ile cezalar yazılmaya başladı.
Kızlı Erkekli Öğrenci Evlerine Ceza Uygulaması
Kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı öğrenci evlerine yapılan baskınlar ve denetlemeler ile aynı evde yaşayan fakat nüfus müdürlüklerinde bulunan adres dayalı kayıt sisteminde kimlik bilgilerini ilgili eve kayıt ettirmeyen yada beyanda bulunmayanlara 420 TL ceza kesilmeye başlandı. Eğer bir öğrenci evinde kalan kişi sayısı farklı beyan edilirse ceza dahada artacak. Örneğin; 4 kişi kalan bir öğrenci grubu adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde 2 kişi kalıyormuş gibi gösterirse 840 TL para cezası ödeyecek.
kizli-erkekli-ogrenci-evlerine-ceza
Öğrenci Evlerine Ceza Verilecek
Kızlı erkekli öğrenci evler için şikayetler aldığı belirten hükümet öğrenci evlerini denetleyeceklerini belirtti. Kızlı erkekli öğrenci evlerine polis girmeyecek, fakat denetimler artacak. Öğrenciler adrese dayalı nüfus sisteminde kaldığı evde kayıtlı değil ise bir öğrenciye göre büyük cezalar ödeyecek. 420 TL den başlayan cezalar öğrencilerin başını ağrıtacak gibi görünüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ