KKTC Hükümeti Düştü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

kktc-hukumeti-dustuKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hükümet düştü. 5 haziran 2013 çarşamba gününe denk gelen KKTC hükümet düşme olayının nedeni ise hükümetin güven oyu alaması olarak açıklandı. KKTC meclis genel kurulunda İrsen Küçük başkanlığındaki Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümeti güven oyu alamadığı için düştü. Meclis Genel Kurulunda oylanan KKTC hükümeti düşürüldü.
KKTC Hükümet Düştü
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 50 sandalyeli mecliste oylanan güven oyunda yeterli oy sayısına ulaşamadı ve düştü. Hükümetin düşmesi konusunda Türk yetkililerden herhangi bir açıklama gelmezken, durumun önemli olmadığı ve kısa sürede sorunun çözülerek yeni hükümetin kurulacağı yorumları yapıldı. Cumhuriyet meclisinde muhalefeti oluşturan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), Demokrat Parti (DP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekillerinin desteğiyle 27 evet, UBP milletvekillerince 21 hayır oyu verilirken, 1 oy da geçersiz sayılarak güven oyu başarısız oldu. Güven oyunu alamayan KKTC hükümeti düştü.

KKTC Hükümeti Neden Düştü?

Dünya ve Türkiye’de son dakika haberi olarak gösterilen KKTC hükümet düşme olayında son günlerde yaşanan gezi parkı gelişmeleri sonrasında endişe yarattı. Ancak, olayın gezi parkı ile alakası olmadığıda bilinmesine rağmen kimi kesimler tarafından Türk hükümetininde aynı duruma düşmesini isteyenler türedi. KKTC’de oylama sonrasında Bakanlar kurulundan güvensizlik oyu alan hükümet düştü. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer Başbakan Küçük’ten istifasını istedi. 17 Mayıs 2010 tarihinden bu yana görevde olan Başbakan Küçük 26 mayısta 8 milletvekilinin istivasının ardından iktidar partisi olarak meclisteki çoğunluğunu kaybetmişti. Bunun üzerine güvenoyunu alamayan hükümet, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Başbakan tarafından istifasının istendi. 28 temmuz’da genel seçim yapılması kararlaştırılan KKTC’de meclis oylamasıyla düşen hükümetin seçim öncesinde düşmeside detaylar arasında yer alıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ