Kopernik'in Bilime ve İnsanlığa Katkıları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kopernik için geçtiğimiz günlerde bir logo yayınlanmıştı. Bunun üzerine Kopernik‘in kim olduğu, Kopernik’in felsefik düşüncelerinin neler olduğu gibi konuların önemi artmıştı. Bizlere gelen sorular üzerine Kopernik’in  kim olduğu ve bilim alanında sağladığı katkıların neler olduğu konusunda detaylı bir araştırma yaparak sizlere sunmaya çalışacağız.
Kopernik Kimdir? Ne Zaman Yaşamıştır?
1473 yılında dünyaya gelen Kopernik Polonya’da doğmuştur. Kopernik öncelikle temel eğitimini aldı sonrasında ise ünlü okullardan biri olan Krakov okuluna giderek burada Matematik ve Astronomi üzerine eğitimler aldı. 1492 yılında başladığı okula 1494 yılında memleketine dönerek amcasının etkisiyle birlikte din üzerine eğitimler aldı. Din eğitimini İtalya’da alan Kopernik, İtalya’da gök bilimci olarak bilinen Domenico Noworra ile 1454 ve 1504 yılları arasında çalıştı. Klisede de görev yapan Kopernikhukuk fakültesine devam etmekle kalmadı birde tıp fakültesine başladı. Çalışmalarına aralıksız devam eden Kopernikson olarka yakalandığı hastalık nedeniyle tedavi olmak üzere çalışmalarına ara verdi. Kopernik 24 Mayıs 1543 yılında vefa etmiştir.
kopernik-kimdir-bilime-ve-insanliga-katkilari
Kopernik Düşünce Kuramı Nedir?
Kopernik’e göre dünya ve diğer tüm gezegenler güneş etrafında dönmekteydi. Bu kuramı açıklayan Kopernik güneş merkezli teori olarak bilinen Heliosentrik teoriyi ortaya atan kişi olarak bilinmektedir. Kopernik‘in ortaya attığı bu düşünce Güneş ve Dünya hakkında önemli bir bilgi açığa çıkmış oldu. Kopernik astronomi kurucusu olarak anılmaktadır. Birçok fikrini ise ölmeden önceki günlerinde açıklamıştır. Bu fikirleri genç yaşlarından bu yana düşündüğünü fakat kesin olarak emin olmadığı için açıklamadığı ve ömrünün son günlerinde açıkladığı söylenmektedir.

Kopernik’in Bilime ve İnsanlığa Katkıları

Kopernik‘in Bilime ve insanlığa sağladığı en büyük katkı dünya ve diğer gezegenlerin güneş etrafından döndüğünü öne sürerek insanların bu konuda araştırma ve fikirler verebilmesini sağlamasıdır. Kopernik sağlık sorunları yaşayarak fikirleri tam olarak ortaya koymadan vefat ettiği için Kopernik fikirleriyle diğer bilim adamlarının düşünmesini sağlamıştır. Heliosentrik teorisiyle bilinen Kopernik‘in bu teori ve düşüncelerini içeren kitaplar basılmıştır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ