Köprü Onarım Çalışması ve İstanbul Trafiği 18 Haziran 2012

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

18 Haziran 2012 İstanbul’da trafik çilesi başladı. Dün gece geç saatlerde Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde çalışma başlatıldı. Köprülerde 2 şerit kapatılarak 4 şeritli köprü trafiği 2 şeride düşürülünce çile başladı.
Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılan çalışmalar tam 3 ay boyunca devam edecek. Önce 2 şerit ardından diğer 2 şerit çalışmalar sonucu onarılacak. Ancak, bu sırada İstanbul trafiğide felç olmuş olacak. Alternatif yollar ise arabalı vapur ile karşıya geçmek, toplu taşıma araçlarını kullanmak yada 20 dakikalık yolu 3 saatte geçmek. Genel anlamda kimse Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılacak çalışmaları bilmiyor, bazıları ise bugün olacağından habersizdi. Bu yüzden trafik bugün biraz yoğun olsada önümüzdeki günlerde vatandaşlarında bu yolları kullanmamasıyla düzelecektir diye düşünülüyor.

Arabalı Vapur Alternatif Oldu
En uygun alternatik arabalı vapur. Arabalı vapur sayısını arttıran devlet bu yolu ilk kez kullanacaklar için fiyatları şu şekilde açıkladı. Otomobiller için 8,5 tl Minibüs vb. araçlar için ise 12,5 tl olan ücret arabalı vapurla kısa sürede karşıya geçmenizi sağlıyor.
Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılan çalışmalar İstanbul’un birçok yerinde trafiğe sebep oldu. Arabalarında serinlemek için yola inen sürücüler isyan etti. Trafik durma noktasına geldi diyemiyoruz, çünkü trafik çoğu zaman durağan kaldı. Sürücüler kontak kapatarak saatlerce beklemek zorunda kaldı. 20 dakika süren yol 3 saatte geçilebildi. Akşam saatlerinde ise trafik dahada yoğunlaştı. Şu anda bu duruma çözüm bulunamasada ilerleyen günlerde özellikle hafta sonunu düşünmek bile istemiyoruz.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Özür Diledi

Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılan çalışmalar sonucu oluşan istanbul trafiğini beklemediklerini ve sonuç için özür dilediklerini açıkladı. Toplu taşıma araçlarını kullanmaları gerektiğini ve Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinin onarımı sırasında kendilerine yardımcı olmaları ve anlayışlı davranmaları gerektiğini belirtti. Durumdan oldukça endişeli olan İstanbul Valisi en kısa sürede çözüm üreteceklerinide belirtti.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ