KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Soru ve Cevaplar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS bu yıl yine heyecan dolu anlara sahne oldu. Kamuda çalışmak isteyen ve memur olmak için ter döken tüm adaylar için yapılan ilk oturumlar tamamlandı. Kamu Personel Seçme Sınavı’nda A ve B grubu kadroları için yapılmakta olan sınavın ilk oturumlarında toplam 120 soru soruldu. Kamu Personel Seçme Sınavı’nın ilk oturumda 120 dakikada Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularından oluşan 120 soruyu doğru cevaplamaya çalışan adaylar için öğle saatlerinden sonra yeni oturum yapıldı.

Kamu Personel Seçme Sınavı Soruları ve Cevapları

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda Pazar günü yani bugün ise 2 oturum daha yapılacak ve oturumların süreleri 160 dakika olacak. Yüksek puanlar almak için ter dökecek olan adayların bu eleme sistemi içerisinde sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kadrolara göre seçimler yaparak atanmaları sağlanacak. Kamu Personel Seçme Sınavı için soru ve cevaplar henüz ÖSYM’nin resmi internet sitesinden açıklanmadı. Açıklandığında ÖSYM resmi internet sitesinden tüm KPSS soru ve cevaplarını indirerek doğru ve yanlışlarınızı kontrol etme şansına sahip olabilirsiniz.
kpss-sinavi-soru-ve-cevaplari
Kamu Personel Seçme Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS sonuçları tabiki adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Adaylar yaptıkları nete göre puanlar alacak ve sıralamada buna göre yer edinerek atama şansı bulacak. 5 temmuz 2014 ve 6 temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak KPSS A ve KPSS B grubu sınav sonuçlarının 1 ay içerisinde açıklanması bekleniyor. Kısacası Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarının 2014 yılı için ağustos ayının ilk haftalarına kadar açıklanması bekleniyor.
kpss-ne-zaman-aciklanacak

KPSS Atamaları Ne Zaman?

Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre yapılacak atamlar dönemler halinde yapılmaktadır. Genellikle yılda 4 kez atama gerçekleştirilmektedir. Kadro açığı oluştukça ve Kamu’da ihtiyaç oldukça Kamu Personel Seçme Sınavına göre atamalar gerçekleştirilmeye devam etmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ