Kredi Kartı Taksit Sayısına Sınırlama

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK kredi kartlarıyla ilgili düzenlemeler yaptı. Özellikle kredi kartıyla yapılan alışverişlerde taksit sayısına sınırlamalar getirildi. Henüz taslak olan düzenlemenin önümüzdeki günlerde kabul edilmesi bekleniyor. Kredi kartlarına en fazla 12 ay taksit kısıtlaması getirecek düzenleme ile gıda alışverişi, kuyumculuk, beyaz eşya ve mobilya alışverişlerinde ayrı ayrı taksitlendirme kısıtlaması getirilmesi planlanıyor.
Kredi Kartı Taksit Sayısına Sınırlama
BDDK kredi kartı taksitlerinin genel olarak 9 ayla sınırlamak istiyor. Elektronik eşya alımı, kuyumculukla ilgili alışveriş ve iletişim ödemelerinin en fazla 6 aylık taksit yapılabileceği, mobilya alımlarında ve beyaz eşya alışverişlerinde ise taksit sayısının 12 ile sınırlandırılması, gıda alışverişlerinde ve akaryakıt alımlarında ise taksit sayısının bulunmamasına karar verildi.
Taksit Sayısına Sınırlama Getiriliyor
Kredi kartlarının düzensiz kullanımını önlemek ve kredi kartlarına yeni düzenlemeler getirmek için taslak hazırlayan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kredi kartları için en fazla 12 aylık taksit yapılabileceğini bununda sektöre göre değişiklik göstererek 6 aya kadar kısıtlamalar olabileceğini belirtti. Kredi kartlarının taksitlendirme seçeneklerine kısıtlamalar getirerek yurt içi harcamaları ve borçlanmayı azaltmak isteyen BDDK yurtiçi tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesi için çalıştıklarını belirtti.
kredi-karti-taksit-sayisina-kisitlama-getiriliyor
Kredi Kartlarına Düzenleme
Kredi kartına getirilen düzenleme ile genel taksit sayısının 9 ay olacağı, sektöre göre taksit sayısının ortalama 9 ay olacağı, 6 ay ve 12 aylık sınırlamalarında sektöre göre olabileceği belirtildi. En fazla taksit sayısı ise 12 ay olarak belirlendi. 12 aylık taksitli alışveriş ise sadece beyaz eşya alımları ve mobilya alışverişlerinde geçerli olabilecek.
Konut Kredisi ve Taşıt Kredisi Taksitlerinede Sınırlama Getiriliyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından hazırlanan yeni düzenleme kredileride kapsıyor. Taslağın geçerli olması halinde 2014 yılından itibaren ev kredilerinde taksit oranı 36 ayı geçemeyecek. Otomobil taksitleri ise en fazla 48 ay olarak sınırlandırılacak. Yani, vatandaş ev almak istediğinde kredi vadesi en fazla 36 ay olabilecek. Taşıt aldığında ise kredi kullanması durumunda en fazla 48 ay vade ile ödeme yapabilecek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ