Kredi Kartı Üyelik Aidatı Nasıl Geri Alınır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bankalar adeta çıldırdı. Eski tarihlerden beri bankalar kredi kartı ve banka hesaplarından işletim ücreti ve üyelik aidatı adı altında ücretler kesmekteydi. Bu ücretleri alan bankaların sayısı sınırlıydı. Ancak bugün bakıldığında üyelik aidatı yada işletim ücreti almayan banka nerdeyse yok. Üstelik bu ücretler az buz bir miktarda değil. Bankaların bu durumuna bakanlar ise uyarıda bulunarak yetiniyor. Hakları olmayan ve kanunda böyle bir ücreti alabilme yetkileri olmayan bankaların üyelik aidatı yada işletim ücretini geri almak mümkün mü? İşte bu makalemizde bu soruyu ele alacağız.
Öncelikle kredi kartı üyelik aidatı genellikle Ocak ve Temmuz aylarında 2 taksit olarak alınmakta ve ortalama 50 TL den yılda 100 TL kadar ücret kesilmektedir. Bu paranın kredi kartınızdan habersiz bir şekilde kesilmesi ve sadece kredi kartı ekstresinde görebilmeniz mümkün oluyor. Kredi kartı ekstresini eline alan kredi kartı sahipleri şok oluyor. Kredi kartı üyelik aidatı ücretini geri almak için dilekçe yazabilir ve banka genel müdürlüğüne gönderebilirsiniz. Bankanızın 444 le başlayan çağrı merkezini arayarak durumu anlatabilirsiniz. Genellikle bu gibi durumlarda bankalar aldıkları üyelik aidatı yada işletim ücretlerini size bonus olarak yansıtıyor. Ancak, günümüzde sadece üyelik aidatı ve işletim ücretinden kazanılan parayı hesaba katarsak bu yıldan itibaren bankalar ücret iadesi yapmak yerine müşteriyi kaybetmeyi göze alabiliyor.

Kredi Kartı Üyelik Aidatı Geri Almak için Dilekçe Örneği
__________________________________________________
……………… BANKASI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE
Konu: Kredi kart yıllık üyelik ücreti hakkında
Hamili olduğum ………………….. nolu kredi kartından ……. yılı ………. ayına ait Hesap Bildirim Cetvelinde …… YTL. kredi kartı yıllık üyelik ücreti kesildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hesap Bildirim Cetveli ile kesilen yıllık üyelik ücreti, 4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 6. maddesinde düzenlenen “ Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar” hükmü ve ilgili yasal düzenlemelere aykırıdır.
Yukarıda saydığım nedenlerle ……. yılı ……….. ayına ait Hesap Bildirim Cetvelinde yer alan yıllık üyelik ücretine itiraz ediyor ve talep edilen ve kesilen …… YTL kredi kart yıllık üyelik ücretinin bir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu talep ediyorum. Aksi halde yasal yollara başvuracağım hususunu bilgilerinize sunarım. Saygılarımla.
Adres:
Ad-Soyad
İmzanız
__________________________________________________
İçeriği benzer şekilde kendinize göre değiştirebilirsiniz. Faks yoluyla göndermeniz çok daha uygun olacaktır. Bunun dışında şubelerede bırakabilirsiniz. Kredi Kartı Üyelik Aidatı Geri Almak için Dilekçesiyle sonuç almanız büyük olasılıktır. Ancak, yinede bankanın seçimini kalmıştır. Bu şekilde sonuç alamasanız bile alınan ücretin hukuka aykırı olduğu ve hakkınız olan ücretin sizden habersiz olarak alındığını unutmayın.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ