Kredi Kartıyla Otomobil Satışı Yasaklanıyor mu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kredi kartı kullanımının artması ve bu durumun ekonomik krizlere yol açmaması için kredi kartlarına yasaklamalar ve kısıtlar getiriliyordu. Bu yasaklar içerisine otomobil sektörüde mi giriyor? Kredi kartıyla otomobil satışı yasaklanıyor mu? 2. el otomobil satışlarında kredi kartı yasaklanmıyor. Fakat, kredi kartı limitlerinin azaltılması ve kredi kartı taksit sayısının azaltılacak olması otomobil satışlarına etkileyecek gibi görünüyor.
Kredi Kartıyla Otomobil Satışı Yasaklanacak mı?
Sıfır otomobil piyasasındaki cazip teklifler ve birbirinden güzel kampanyaların yanı sıra uygun ödeme seçenekleri sıfır otomobillerin satışını arttırırken, 2. el piyasasında ciddi bir düşüşe neden olmuştu. 2. el otomobil satanlar ise bu durgunluğu azaltmak için özellikle galericiler kredi kartıyla taksitli olarak otomobil satma dönemine girmişti. 2. el araba satıcıları bu sayede durgun olan işlerini arttırmıştı. Bankaların aldığı kararla kredi kartı limitlerine getirilecek kısıtlama ve taksit seçeneklerini azaltılması müşterilerin kredi kartlarını istediği oranda kullanmasını engelleyecek. Bu durum otomobil alıcılarının canını sıktığı kadar galerici ve 2. el otomobil satacılarınında işlerini olumsuz etkileyecek.
kredi-kartiyla-otomobil-almak-yasaklaniyor-mu
Kredi Kartıyla 2. El Otomobil Almak
2. El otomobil satıcıları bu duruma önlem olarak senetle satışı tekrar aktif hale getirmeyi planlıyor. Böylelikle araç satın alarak taksitler halinde ödemek isteyenler için senetle satış yaparak otomobil ücretini bu şekilde ödeme fırsatları tanımak ve müşteri kaybetmemek için uğraşacak. Kredi kartı kullanımının düşürmesi otomobil fiyatları almak için kredi kartlarını etkisiz hale getiriyor. Özellikle limitlerin maaş oranına yakın olması, taksit sayısının azaltılacak olması otomobil almak isteyenleri ve galericileri kara kara düşündürüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ