Kredi Kartlarından Aidat Alınmayacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kredi kartı sahipleri her yıl belirli dönemlerde alınan aidatlardan dert yanmaya devam ediyor. Bu konuda alınan ücretlerin çok yüksek olması her yıl 3 aylık dönemlerde kredi kartı aidatları alınması, bankaların diğer yollarla kredi kartlarından elde ettiği karları görmezden gelerek müşterilerinden aidat almaya devam etmesi üzerine yeni bir uygulama başlatılmak üzere hazırlıklar yapılıyor. Yeni uygulama sayesinde kredi kartlarından aidat ödememek artık mümkün olacak.
Kredi Kartı Aidatı Alınmayacak
Bankaların kredi kartlarından aidat almaları konusunda tüketici hakkına başvuran birçok kişi zaman zaman parasını geri alıyor. Fakat, bankalar diğer müşterilerinden yüksek aidat ücretleri almaya devam ediyor. Yıllık ücret, işletim ücreti, aidat ücreti, bakım ücreti vb. şekillerde ücretler alınmaya devam ediyor. Kredi kartları aidatlarını son bulduracak bir öneri geldi. Bu önerinin kabul edilmesi ve uygulanmaya başlanması durumunda artık kredi kartlarından aidat alınmaması mümkün olacak.
kredi-kartlarindan-aidat-alinmayacak
Kredi Kartı Aidatları için Yeni Çözüm
Kredi kartı alırken müşteriye kredi kartı seçenekleri sunulacak. Eğer kredi kartı almak isteyen müşteri alışverişlerinde taksitsiz alışverişi kabul ederse, yapacağı alışverişlerde taksit yaptırması durumunda vade farkı ödeyecek. Banka kredi kartından aidat almayacak. Fakat, tüketici alışveriş yaptığında aldığı ürünü taksitlendiremeyecek. Taksitlendirme durumunda ise vade farkı ödeyecek. Örneğin; 600 TL ye bir ürünü aldınız ve taksit yaptırmak istiyorsunuz. Kredi kartı aidatı ödeyen müşteri hiçbir ek ücret ödemeden 6 taksit yaptırbilecek. Yani, aylık 100 TL ödeyerek 6 taksit seçeneğini kullanabilecek. Fakat, aidat ödemeyen müşteri ise taksitlendirme yapmak isterse vade farkı ödeyecek. 600 TL lik bir ürünü 6 taksit yapmak istediğinde 630 TL ve aylık 105 TL gibi bir ücret ödeyecek. Böylelikle banka hizmet verdiği müşterisinden aidat alırken, kredi kartının tüm özelliklerinden ve bankanın avanatajlı kampanyalarından yararlanmak istemeyenler ise üyelik aidatı ödemeyecek. Ancak, taksitli alışveriş yapıyorsanız zararlı çıkacağınızı belirtebilirim. Eğer kredi kartını alışveriş için kullanmıyor yada alışverişlerinizi kredi kartından tek çekim olarak ödeyip 1 ay geçmeden borcunuzu yatırıyorsanız avantajlı olabilir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ