Krediyle Ev ve Araba Alacaklara Kötü Haber

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Faizlerin yükselmesiyle birlikte krediyle ev ve araba alacaklarında taksitleri arttı. 1 yıl önce faizlerin yüzde 5’lere kadar gerilemesiyle birlikte 24 ay vade ile 10 bin TL alan bir kişi 11 bin TL geri ödemesiyle aylık taksit oranı 480 TL yi bulabiliyordu. Fakat, bugün itibariyle kredi faizlerininde artmasıyla 10 bin TL kredi alarak 24 ay vade ile ödemek isteyen tüketici 530 TL ile 12.500 TL geri ödemede bulunması gerekiyor. Bu durum ev kredisi alacaklara çok daha fazla etki ediyor.
Konut Kredisi Faizleri Yükseldi
Faizlerin yükselmesi mevduat sahiplerini sevindirdi. Fakat, kredi çekecek olan tüketiciye olumsuz yansıdı. Tüketici kredisi, ev ve araba kredisi alacaklar artık faiz oranını 1 yıl öncesine göre yüzde 100 zamlı ödeyecek. Yüzde 5 olan faizler yüzde 10’nu buldu. Buda kredi faizlerinide aynı oranda arttırdı. 1 yıl önce 100 bin TL konut kredisi alarak 10 yıl vadeyle geri ödeme yapmak isteyen kişi 40-50 bin TL arasında faiz ödüyordu. Aylık taksitleri ise 1200 TL civarın seyrediyordu. Faizlerin yükselmesiyle birlikte şubat 2014 tarihinde konut kredisine başvuran ve 100 bin TL krediyi 10 yıl vadeyle almak isteyenler en az 80 bin TL faiz ödüyor ve aylık taksitleri ise 1500 TL den başlıyor.
krediyle-ev-ve-araba-alacaklara-kotu-haber
İhtiyaç Kredisi Faizleri Arttı
Konut kredisi faizlerinin artmasının yanı sıra diğer tüm kredi faiz oranları arttı. Bunların başında ihtiyaç kredileride geliyor. İhtiyaç kredisinde yine yarı yarıya faiz artışları söz konusu. Faizlerin önümüzdeki aylarda da artmaya devam etme olasılığı kredi alacakları kara kara düşündürüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ