Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Tavuk sote sık sık tükettiğimiz yemek tarifleri arasındadır. Kremalı ve mantarlı olması tavuk soteye ayrı bir lezzet vermektedir. Normal bir tavuk sote yapıldığında çok beğenmeyenler bile, Kremalı Mantarlı Tavuk Sote tarifini birçok kişi sevmektedir. Öncelikle kremalı mantarlı tavuk sote için gerekli olan malzemeleri listeleyelim, ardından tavuk sotenin nasıl yapılacağıyla ilgili kısacası yapılışıyla ilgili ayrıntılı bir bilgi sunalım.

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote için Malzemeler

500 gr piliç ızgara tava
1 paket mantar
1 adet soğan
1-2 adet kırmızı biber
1-2 adet sivri biber
1 kutu krema
Taze sarımsak veya 2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Kekik
Kırmızı pul biber
Karabiber
1-2 damla limon

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi – Yapılışı

Mantarları yıkayıp, ikiye bölelim. Soğanı, biberleri halka halka doğrayalım. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayalım. Tencereye sıvı yağı, tavuk etlerini koyalım ve etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Taze sarımsakları doğrayalım ve etlerin üzerine ilave edelim. Sonra mantarları ilave edelim ve mantarların üzerine 1-2 damla limon sıkalım. ModeEvde.com Kremalı Mantarlı Tavuk Sote tarifi için okumaya devam edin lütfen.

Daha sonra soğanı, tuzu ilave edelim ve karıştıralım. Biberleri, kekiği, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve kavuralım. Kremayı yavaş yavaş ilave edelim ve sebzeler kremayı iyice çektikten sonra iki taşım daha kaynatalım. Sotenizi sıcak servi etmeyi unutmayın.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ