KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

KYK Burs ve kredi başvurularının yapılmasının ardından öğrenciler kredi ve burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Kredi Yurtlar Kurumuna başvuru yaparak Kredi ve Burs almaya hak kazanacak olan öğrenciler sonuçları ise KYK internet sitesinden öğrenebilecek. KYK Burs sonuçlarının Aralık ayına kadar açıklanması beklenirken, öğrenciler burslarını Ocak ayından itibaren alacaklar.
Burs ve Kredi Arasındaki Farklar
Üniversite okuyan her öğrenci Burs ve Krediye başvuruda bulunabiliyor. Öğrenciler hem burs hemde kredi seçeneğini seçtiklerinde önce burs, burs verilmemesi durumunda ise kredi veriliyor. Bir öğrenci hem burs hemde kredi alamıyor. Kredi ve Burs için verilecek olan aylık ödeme aynı tutarda olup, kredi çıkması durumunda kredi tutarı okul bittikten 2 yıl sonra taksitler halinde geri ödenmektedir. Bursta ise böyle bir durum olmadığı gibi burs çıkması için bir öğrencinin ailevi durumlarına ve ekonomik şartlarına bakılarak karar veriliyor.
kyk-burs-ve-kredi-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak
Kimler KYK Burs ve Kredilerinden Yararlanabilmektedir?
KYK Burs ve kredi başvurularında en şanslı adaylar gündüz yani 1. öğretim öğrencileridir. Sonrasında 2. öğretim ve en son vakıf üniversite öğrencileridir. Eğer öğrenci derece elde etmemiş yada buna benzer öncelikleri yoksa ve vakıf üniversitesinde yani özel üniversitede okuyorsa burs verilmiyor. KYK kredi bursuda verilmiyordu. Ancak, son yıllarda KYK kredi verebilmesi için bütçesi arttı ve artık özel üniversitelerinde kredi başvurularınıda olumlu değerlendirebiliyor. Aynı şekilde 1. öğretimde okuyan öğrenci ile 2. öğretimde okuyan öğrenci arasında fark bulunuyor. 2. öğretim daha az şanslı oluyor ve sonrasında özel üniversiteler yer alıyor.
Neden Özel Üniversitelere Burs Yok
Özel üniversiteyi kazanan öğrencinin okula kayıt olacak parası vardır diye düşünülerek ve özel üniversite puanlarının daha düşük olması devlet üniversitelerini 1. plana atıyor. Özel üniversite okuyan öğrenciler her zaman için parası olan yada maddi durumu daha iyi olan öğrenciler olarak düşünüldüğü için derece elde etmemiş olanlar için sadece kredi başvuruları kabul ediliyor. 2. öğretimde hemen hemen aynı nedenden dolayı olsada, burs ve kredi için şansları daha yüksek olan öğrencilerdir. Yinede, şansını denemenizde ve KYK kredi yada burs başvurusu yaparak sonucunu beklemenizde yarar var. Sonuçların aralık ayına kadar açıklanması ve burslarında ocak ayından itibaren verilmeye başlanması bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ