Lepistes Balığı Beslemek – Balık Bakımı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Hayvan beslemek isteyenlerin en çok tercih ettiği Lepistes balığı hakkında ve lepistes beslemekle ilgili tüm ayrıntıları sizler için hazırladık. Hayvan beslemek gerçekten güzel bir hobi olabilir. Özellikle ev ortamında kirlilik yaratmayan ve bakımı oldukça kolay olan akvaryum balıklarını beslemek insana huzur vermektedir. Eğer balıklarınızın kısa sürede yavrulayarak sayılarının artmasını istiyorsanız mutlaka lepistes beslemelisiniz. Çünkü, Lepistes balıkları kısa sürede çok sayıda yavru bırakabilmektedir.
Lepistes Balık Fiyatları
Lepistes balıkları 10 TL ye kadar satılabilmektedir. Özellikle halk arasında damızlık olarak belirtilen yavrulayacak kadar olgunlaşmış Lepistes balıkları çok daha fazla tercih edilmekle birlikte akvaryumun boyutuna göre onlarca Lepistesi tek akvaryumda besleyebilirsiniz. Lepistes balıklarının satışınıda yaparak bu işten para kazanabilirsiniz. Yavrularını uygun fiyatlarda internet üzerinden yada akvaryum balığı satanlara pazarlayabilirsiniz.
lepistes-baligi-beslemek-balik-bakimi
Lepistes Akvaryum Balığı Beslemek
Poecilia Reticulata olarak bilinen akvaryum balıkları orta Amerika’da yetiştirilerek çoğaltılmıştır. Günümüzde Lepistes balıklarının üretimi konusunda sıkıntı yok, fakat en çok tercih edilen balık olması satışını oldukça arttırmakta ve üretimine devam edilmektedir. Canlı doğuranlar grubunda bulunan Lepistes balıklarını beslemek için ayrı bir özen göstermeniz gerekmiyor. Lepistes balıkları diğer balık türleriylede gayet iyi anlaşabilmektedir. Dişi Lepistes balıkları erkeklere göre daha büyük olmakla birlikte ayırt edilmesi gayet kolaydır. Erkeklerin daha güzel göründüğünü söylemekle birlikte, yaşları aynı olan dişi ve erkek Lepistes balıklarını kolaylıkla ayırt edebilirsiniz.
Lepistes Balıkları Doğum Süreleri
Bir Lepistes balığı hamile kaldıktan 30 gün sonra doğum yapar. Akvaryum sıcaklığı 18 santigratın altına inmemeli ve 28 santigratın üzerine çıkmamamlıdır. Lepistes balıkları geniş akvaryumları sever ve büyük akvaryumlarda daha sağlıklı yaşamlarını sürdürürler. Akvaryumu kum ve yeşil bitkilerle süslemeniz, Lepistes balıklarının daha canlı ve hareketli olmasına yarayacaktır. Bir Lepistes balığı 3 ay yaşadıktan sonra artık olgun bir erkek yada olgun bir dişi olarak yaşamnı sürdürür ve 3 aydan sonra yeni gebe Lepisteslere sahip olabilirsiniz. Lepistes balıkları hızlı üredikleri için akvaryumunuzda bir süre sonra yer kalmayabilir. Lepistes beslemek istiyorsanız, en yakın akvaryum balığı satan dükkana giderek alabilir ve kolay bakabilirsiniz. Bakımı kolay ve masrafı oldukça azdır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ