Marmaray Nedir? Marmaray Açılış Töreni

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Marmaray son zamanların en çok konuşulan projeleri arasında yer alıyor. Asrın projesi olarak belirtilen Marmaray nedir, Marmaray açılış töreni, Marmaray ne işe yarıyor, Marmaray ne zaman açılacak gibi soruların cevaplarını sizler için hazırladık. Marmaray hakkında tüm detayları haberimizin tamamında görüntüleyebilirsiniz.
Marmaray Nedir?
Marmaray, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan deniz altından giden bir demiryolu ulaşım şeklidir. Marmara’da bulunduğu Marmaray olarak adlandırılan projede demiryolu ulaşımıyla İstanbul’da Avrupa’dan Asya’ya hızlı geçiş mümkün olacak. Bu sayede köprü trafiğide azaltılmış olacak.
Marmaray Projesi Açılış Fotoğrafları

Marmaray Açılış Töreni 29 Ekim 2013
Uzun süredir sorulan Marmaray ne zaman açılacak sorusunun üzerine nihayet Marmaray projesi 29 ekim 2013’te açılış töreni ile birlikte ulaşım devreye girdi. Yıllardır hayal edilen Marmaray projesi 29 ekim Cumhuriyet bayramına denk getirilerek çifte mutluluk yaşatıldı. Marmaray projesi Üsküdar’da yapılan törenle birlikte açıldı. Marmaray açılış töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer dünya liderleride yer aldı.
Marmaray 15 Gün Boyunca Ücretsiz Olacak
Marmaray açılış töreninde bulunan Japonya başkanıda Başbakan Erdoğan ile tokalaşarak yerini aldı. Cumhurbaşkan’ı Gül ise bu projenin 150 yıl önce hayal edildiğini ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yıl dönümünde vatandaşlarına hediye olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise 15 gün boyunca Marmaray projesinin ücretsiz olarak hizmet vereceğini müjdeledi. Açılıştan önce dua okundu. Açılış gerçekleştikten sonra Marmaray’a binen Erdoğan ve Gül birlikte treni kullandı. Marmaray açılış törenine birçok vatandaş izlemek ve destek olmak için gelmekle birlikte, basın mensuplarındanda yoğun ilgi vardı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ