Nasıl Ev Alabilirim? Kiracıyken Ev Sahibi Olmak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Ev sahibi olmak hemen hemen herkesin hayalidir. Özellikle kiracılar için ev sahibi olmak daha önemlidir. Günümüzde büyük şehirlerde kiraların 600 TL den başladığını düşündüğümüzde kiracıların geçim sıkıntısı nedeniyle kendi evlerine sahip olmak için büyük heves içerisinde oldukları bir gerçek. Kiraya ödenen parayla ev sahibi olmak istiyor ve kira öder gibi evinizin olmasını istiyorsanız, kısacası nasıl ev alabilirim? diyorsanız haberimizi okumayı sürdürün.
Nasıl Ev Sahibi Olabilirim?
Ev sahibi olmak için öncelikle evinizin gıda, fatura, giyim, ulaşım ve diğer tüm giderlerini karşılayacak bir geliriniz olmalıdır. Bunları karşılayamayan bir kişinin en hayali kurması abest olur. 4 kişilk bir ailenin aylık masrafları ortalama şu şekilde olmaktadır;
Mutfak ve Gıda = 600 TL
Ulaşım = 100 TL
Giyim = 100 – 400 TL aralığında
Fatura = 200-400 aralığında
Bu giderler arasına kirayı yazmadık. Ama kira olmadığında bile 1.200 TL ve 1.700 TL aralığın bir masraf olabilmektedir. Tabiki bu 4 kişilik bir ailenin ortalama giderleridir. 2 kişilik bir ailenin giderleride daha az olacaktır. 500 TL kira verdiğinizi ve diğer giderlerin 1.500 TL tuttuğunu düşünürsek, bu eve en az 2.000 TL aylık gelir gerekmektedir. Daha az gelir demek zamanla kredi kartı kullanımı ve artan borç anlamına gelecektir. Bu yüzden evin ihtiyaçlarını karşılayamayan bir kişinin ev alması zor iken ihtiyaçları karşılayabilen bir aile kiraya verdiği 500-600 TL lik bedelle kira öder gibi ev sahibi olabilir.
kira-oder-gibi-ev-sahibi-olmak
Kiracıyken Ev Sahibi Olabilmek
Elinizde bir miktar peşinatınız varsa, kredi çekerek ev sahibi olabilirsiniz. Kredi taksitlerini daha önceden ödediğiniz kira oranından yüksek yapmadığınız sürece sorun olmaz. Peşinatınız yoksa evin ekpertiz değerini yüksek göstererekte evin tam bedeli için kredi çekebilirsiniz. Böylelikle peşinat ödemeden ev sahibi olabilirsiniz.
TOKİ’den Kira Öder Gibi Ev Satın Almak
Alternatif olarak son zamanların en meşhur uygulaması TOKİ evleridir. TOKİ evlerine 5 bin TL ile 10 bin TL arasında ufak bir peşinat ödeyerek 300 TL den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilirsiniz. Eğer taksit tutarını yüksek tutarsanız, ödeyeceğiniz vade sayısıda bu oranda azalır ve buna göre daha çabuk ev sahibi olabilir ve kiradan kurtulabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ