Nelson Mandela Öldü mü? Mandela Kimdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela öldü. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ilk devlet başkanı olan Nelson Mandela hayatını kaybetti. Siyasi görüşü ve hayatıyla olay olan Güney Afrika için önemli isimlerde biri olan Nelson Mandela öldü. Ulusun Babası olarak nitelendirilen Nelson Mandela Güney Afrika Cumhruiyetinde Irkçılığı engellemeke, Apartheid dağılmasını önlemek, fakirlik ve eşitsizliği bitirmek için çabaları olan önemli bir siyaset adamıydı.
Nelson Mandela Kimdir?
18 temmuz 1918 dünyaya gelen Nelson Mandela Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ilk devlet başkanı olarak bilinmektedir. Kosa (Xhosa) dili konuşan Nelson Mandela 95 yaşında vefat etti. Demokratik Sosyalist siyasi düşüncesini savunan Nelson Mandela 1990 yılından 1999 yılına kadar Afrika Ulusal Konseyi siyasi partisinde başkan olarak yer aldı. Mandela fakirlik, yolsuzluk ve eşitsizliğe karşı gelen ve ırkçılığı engellemek isteyen bir siyasetçiydi.
Zaman zaman akciğer sorunu yaşayan Nelson Mandela hükümeti düşürmek istediği gerekçesiyle 27 yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı. Robben adasında cezasını çekmekte olan Nelson Mandela burada vereme yakalanmıştı. 1990 yılında hapisten çıkarılan Nelson Mandela tam 27 yıl hapiste kalmıştı. Ulusal kampanyalar ile hapishaneden çıkarılan Nelson Mandela devletin ilk başkanı olmuştu. Nelson Mandela iktidara gelerek ırkçılığı ortadan kaldırdı. Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın ölüm haberini Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma açıkladı.
guney-afrika-lideri-nelson-mandela-oldu-mu
Nelson Mandela Öldü mü?
95 yaşında hayatını kaybeden önemli lider Nelson Mandela için ülkede yas ilan edildi. Nelson Mandela cenaze töreni yapılıncaya kadar ülke bayrakları yarıya indirildi. Efsanevi lider Nelson Mandela hayatını Güney Afrika için adamış ve Güney Afrika’daki ırkçılığın bitmesi için çabalamıştı. 27 yışını Güney Afrika’daki ırkçılığı sonlandırmak için hapiste geçiren Nelson Mandela birçok zorluklara rağmen ülkedeki hırsızlık, haksızlık ve ırkçılığı büyük oranda azaltmış ve ülkenin ilk başkanı olarak herkesin sevgisini kazanmıştı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ