Neon Renk Kombinleri Nasıl Olur?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Birkaç sezondur sıklıkla gördüğümüz neon renkler sadece aksesuarlarda değil, kıyafetlerde de etkisini gösteriyor. Yıl boyunca düzenlenen moda haftalarında hepsinde neredeyse bu trendin izlerini fazlasıyla gördük. Gerek aksesuarlarda gerekse kıyafetlerde birbirinden iddialı parçalar göze çarptı.
Her sene aslında neon renkler bir şekilde karşımıza çıkıyordu. Sadece bu sezonda biraz daha parlak halleriyle karşımıza çıkıyorlar. 2019 moda trendleri ve önümüzdeki 2020 sonbahar/kış sezonunda da hakimiyetlerini devam ettirecek gibi görünüyorlar.
Hemen hemen her markada görebileceğimiz neon kıyafetler yükselen trendler arasına çoktan girdi bile. Hem yaza uygun enerjisi, canlılığı sayesinde bu mevsimde giyebileceğiniz hem de sonbahar kış mevsiminin yarattığı o kasvetli halleri ortadan yok edebilecek enerji ve canlılığa sahip.
Neon renk seçenekleri
Üstelik neon renkleri yeni sezonda sadece aksesuarlarda ve kıyafetlerde karşımıza çıkmıyor, aynı zamanda mobilyalarda, ev aksesuarlarında da çokça karşımıza çıkan renklerden biri. Neon renkler oldukça canlı göz alıcı bir renk olduğu için herkes tercih etmeyebiliyordu. Ta ki yeni sezona kadar… Çünkü eskiye oranla renkli parçalar kullanımı çok daha artmış durumda.
Tabii siz yine de neon bir parçayı gardırobunuza katarken, kendinize, “Acaba ben bunu kullanabilir miyim?” diye sorun. Belki aksesuar ve ayakkabı seçimlerinde neon renkler sizi çok fazla rahatsız etmeyebilir, fakat kıyafetlerinizde günlük kombinlerinizde dahi canlı renklere yer vermiyorsanız, neon renkler size fazla gelebilir.

Peki uzunca bahsettiğimiz bu neon renkler nasıl renklerdir nasıl kombinlemek gerekir hepsi tüm detaylarıyla bu yazımızda!
1) Neon Renk Nedir?
Neon renkler normal renklerin daha parlak ve daha canlı tonlarıdır. Neon renkler için kısaca fosforlu renklerdir de diyebiliriz. Oldukça dikkat çeken renklerdir ve canlandırıcı bir etkiye sahiplerdir. Yeşil, sarı, turuncu, pembe, mercan, mavi renklerin en göz alıcı canlı tonlarına, farklılığı arttırıp neon etkisi yaptığı için bu renklerin yalnızca kıyafetlerde değil, kemer, çanta, toka, oje, ruj gibi makyaj malzemesi kullanımında ve aksesuar seçimlerinde çokça kullanıldığını görüyoruz.
2) Neon Renkler Nasıl Kombinlenir?
Neon renkleri seviyorsanız ve kombinleme konusunda kendinizi yetersiz gördüğünüz için neon renk kullanmaya cesaret edemiyorsanız, sizin kolay bir şekilde kombin yapabileceğiniz birden fazla alternatif var aslında.
Neon renkleri kombinlemenin en risksiz yolu tek bir parçada bu renkleri kullanmaktır. Böylece zaten oldukça canlı ve hareketli olan bu rengi nasıl kombinleyeceği diye düşünmek zorunda kalmazsınız.
3) Neon Siyah Kombini Nasıl Olur?
Doğru bir kombin yapamayacağınızdan endişeleniyorsanız en iyisi siyahı kullanmak. Çünkü mat siyah her neon renkle muhteşem bir uyum sağlıyor. Bu senenin neon renkleri yeşil, sarı, pembe, yeşil ve turuncu.
Tabii ki bunlarla sınırlı değil. Aslında her rengin neon tonlarını bulabilirsiniz. Kendimize en uygun neon renge karar verdikten hemen sonra aksesuar renklerine karar vermek geliyor ki bu kısım bir hayli zorlu.
4) Neon Ceketlere Ne Dersiniz?
Ceket, hem yaz akşamlarında hem de sonbaharda hatta güzel geçen kış havalarında bile rahatlıkla kullandığımız bir parça. Ceketler, kombine ciddi anlamda ayrı bir hava katıyor. Özellikle de bu sezona damga vuran neon ceket modelleri sezona damga vurmuş durumda.
Ceketler zaten renk özgürlüğü sunan parçaların başında gelir. Bu yüzden de neon bir ceketi herhangi bir jean ile rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Basic beyaz bir t-shirt ile tamamlayacağınız kombininiz göz yormadan farkı ortaya koyacaktır.
Neon renkler kullanılacağı zaman renkleri çok fazla karıştırmamak gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle seçtiğiniz renge ek olarak daha sakin renkler seçmekte fayda var. Jean seçimlerinde tek renkler (taşlanmış olmayan göz yormayan) tercih edilebilir.
5) Neon Renklerde Aksesuar Seçimi
Neon renkleri illa ki kıyafetlerinizde kullanmak zorunda değilsiniz. Bu renkleri kullanmanın bir diğer yolu da aksesuar, çanta, ayakkabı hatta ojeler olabilir. Özellikle şu aralar çoğu kişinin bronzlaştığı düşünülürse bronz teninizle birleşecek olan neon renk bir ayakkabı özellikle neon sarısı müthiş duracaktır.
Ayakkabı dışında en çok dikkat çeken ve trendler arasında yerini alan neon konsept ise makyaj malzemeleridir. Özellikle göz farlarında turuncular, rujlarda ise pembelere sık sık rastlanır. Zaten ojelerde neonun hemen hemen her tonunu görmeniz münkün. Bence renkli giyinmeyi seviyorsanız ve kıyafetlerinize renk katmak istiyorsanız kesinlikle neon parçalara yer vermelisiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ