Nüfus Cüzdanı Kaç Yılda Bir Yenilenir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Nüfus cüzdanı değiştirme konusunda vatandaşlarımızın ikilemde kaldığı ve nüfus cüzdanı değiştirmek için gerekli süreyi doldurup doldurmadığını merak ettiğini biliyoruz. Ayrıca nüfus cüzdanı değiştirme işleminin ücreti olup olmadığı ve nüfus cüzdanı değiştirirken hangi belgeler ve neler gerekli olduğunuda yazımızda bulabilirsiniz. Yeni kimlik kartlarına geçmemize az bir süre kalsada, nüfus cüzdanlarını çeşitli nedenlerle değiştirmek isteyenler için oldukça önemli bilgiler makalemizde yer almaktadır.
Nüfus Cüzdanı Kaç Yılda Bir Yenilenir?
Nüfus cüzdanında herhangi bir tahribat yada bilgi değişikliği olmadıysa, nüfus cüzdanının en az 10 yıllık ömrü bulunmaktadır. 10 yıl boyunca nüfus cüzdanınızı değiştirmenize gerek kalmamaktadır. 15 yaşına giren gençlerimizin fotoğraflarını nüfus cüzdanlarına eklemeleri için nüfus cüzdanlarını yenilemeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra medeni hali değişen yada nüfus cüzdanında yer alan diğer bilgilerden herhangi bir değişen kişide nüfus cüzdanını yenilemek zorundadır.
Nüfus Cüzdanı için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Eski nüfus cüzdanı,
2 adet vesikalık fotoğraf,
Eğer nüfus cüzdanınız kaybolmuşsa, passaport, ehliyet, evlilik cüzdanı gibi diğer belgelerden en az biri olmak zorundadır,
Nüfus cüzdanı ücretsiz olarak çıkarılmaktadır. Fakat, zaman zaman bu konuda değişiklikler yapıldığı için 5-10 TL gibi ufak bir ücret alınabilmektedir. Kayıp nüfus cüzdanları için 40 TL bedel alınmaktadır.
nufus-cuzdani-kac-yilda-bir-yenilenir
Nüfus Cüzdanı Ne Kadar Sürede Değiştirilir?
Nüfus cüzdanları nüfus müdürlüklerine gidilerek başvuru yapıldığında yoğunluğa göre yaklaşık 30 dakika ile 1 saat içerisinde çıkarılmaktadır. Yani, nüfus cüzdanı yenileme işlemi aynı gün içerisinde yapılmaktadır.
Nüfus Cüzdanı Yenilemek için Sınır Var mı?
Günümüzde birçok kişi nüfus cüzdanını değiştirmek için nüfus müdürlüklerine gitmektedir. Özellikle yırtık, eskiyen yada kısa sürede cüzdan yada ceplerde tahriş olan nüfus cüzdanları için nüfus yenileme talebinde bulunan kişi sayısı oldukça fazla. Nüfus cüzdanı yenileme konusunda bir kısıtlama bulunmuyor. Fakat, çok fazla kimlik yenileme başvurusu yaparsanız ve bunu kısa sürelerde yaparsanız, nüfus müdürlüklerinden uyarı alarak uzun bir süre kimliğinizi yenilemek üzere gelmemeniz konusunda azarlanabilirsiniz. Kimliğinizi yenilemek için son yenilemenin üzerinden en az 2 yıl geçmesini sağlarsanız sorun olmayacaktır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ