Oktay Usta Aşure Tarifi Resimli

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Aşure birçok kişinin beğenerek yediği Muharrem ayında Aşure gününde yapılan bir tatlıdır. Aşure’nin lezzeti kadar sağlık açısından enerji veren ve adeta tiryakilerinin bulunduğu bir gerçek. Aşure günününde aşure yaparak tüm eş, dosta ve akrabalarınıza, komşularııza aşure dağıtacaksanız güzel bir aşure tarifine ihtiyacınız bulunuyor. Oktay Usta Aşure tarifini okuyarak lezzetli bir aşure yapabilirsiniz.
Oktay Usta Aşure Tarifi
Aşure tarifini Oktay Usta’nın meşhur Aşure tarifinden yararlanarak kendi deneyimlerimizide katarak sizlere anlatmaya çalışacağız. Oktay Usta Aşure tarifi denediğimiz ve uyguladığımız aşure tarifleri arasında en makulu ve en lezzetli aşureyi ortaya koymamızı sağlayan tarif. Bu yüzden Oktay Usta’nın Aşure tarifinden yararlanarak sizlere Aşure Tarifini hazırladık.
oktay-usta-asure-tarifi
Aşure için Malzemeler
1 kilogram Buğday
500 gram Kuru Fasülye
500 gr nohut
250 gram pirinç
Kuru sarı üzüm
Kuru Kayısı
Kuru İncir
500 gram Fındık
2 kg Toz Şeker
2-3 tane Elma
2 adet portakal
Yarım Litre Süt
Temiz Su
Üzerine Eklemek için Yeterli Miktarda Fındık, Ceviz, Nar ve Tarçın.
oktay-usta-asure-tarifi-resimli
Oktay Usta Aşure Tarifi – Yapılışı
Buğday, Kuru Fasulye, Nohut tüm bunları ayrı kaselere ayırın. Aşure yapmanıza 1 gün kala tüm bunları suda 1 gün bekletmeniz daha iyi olacaktır. Geniş bir tencere seçiyoruz. İlk olarak buğdayları döküp iyice pişiyoruz. Bilgion.com Çünkü, buğday en geç pişen malzememizdir. Buğdayların kaynamasını bekleyin. Kaynama işlemi en az 10 dakika devam ettirin. Sonrasında kaynama bittikten sonra 10 dakika Buğdayları dinlendirin.
Buğdaylardan sonra sıra kuru sarı üzümlere geldi. Sarı üzümleri yıkayıp süzdükten sonra Buğdayın yanına ekleyin. Kaynatma işlemine devam edin. Bu sırada pirinçleri yıkayıp süzgeçten geçirin. Kaynama işleminin 10. dakikasında pirinçleride aktarın. 10 dakika sonra kuru kayısılarıda doğrayıp ekleyin. Bilgion.com 10 dakika sonra ise elmaları doğrayıp ekleyin. Fark ettiyseniz en geç pişenden başlayarak gittik. Bu sayede tüm malzemelerimiz eşit oranda pişiyor.
Su azaldıysa farklı bir tencerede su kaynatarak ana tenceremize aktarabilirsiniz. Son olarak nohut ve kuru fasulyelerimizi ilave edelim. Yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye devam edin. Karıştırmayı bırakmayın. Çünkü, nohut ve kuru fasulyeler kötü olabilir.
Portakal kabuğu ve Kuru incirleri küp küp doğrayın. Farklı bir ufak tencerede ikisini birden kaynatarak pişirin. Yine farklı bir cezvede süt ve şeker koyarak kaynatıyoruz. Ana tenceremize aktarıp karıştırmaya devam ediyoruz. Bu sayede süt aşuremizin rengini biraz açacağı gibi lezzetinede lezzet katacaktır.
Aşure’nin altını kapatmadan önce kıvamına bakın. Orta kıvamda olmalıdır. Yani, aşuremiz ne çok sulu nede çok katı olmamalıdır. Bunu yine azar azar sıcak su ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
Aşure tenceresinin altını kısın 2 saat bekleyin. Soğuduktan sonra kepçe kepçe kaselere koyun. Sonra hepsi için fındık, fıstık, nar ve tarçın gibi malzemelerden üstünü süsleyecek güzellikler oluşturun. firsthaber.net Oktay Usta Aşure tarifiniz bu kadar. Afiyet Olsun. Aşureniz artık hazır. Dolapta birkaç saat bekletirseniz daha lezzetli olur.
Aşure tarifleri,
Aşure nasıl yapılır,
en lezzetli aşure,
oktay usta aşıre tarifi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ