Okul Defteri Seçimi – Kaliteli Okul Defteri Fiyatları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

kaliteli-okul-defteri-fiyatlari-okul-defteri-secimiOkulların açılmasına sayılı günler kaldı. Her yıl olduğu gibi öğrenciler için okul malzemeleri alma telaşı başladı. Özellikle okula yeni başlayacak öğrenciler için çanta, kitap, silgi, kalem, okul önlüğü, ayakkabı vb. malzemeler alınmak zorunda olan malzemeler arasında yer alıyor. firsthaber.net Okul defteri ise hemen hemen her sınıf için alınması gereken malzemelerden biri. Zira okul başlamadan defterlerin kaç ortalı olacağı gibi soruların cevabını bulmak mümkün değil. Lise öğrencileri ve Üniversite öğrencileri için ise tek ve büyük çok ortalı bir defter her zaman daha kullanışlı ve tercih edilebilir olabiliyor.
Okul Defteri Seçimi
Öncelikle okul defteri alacakların A5, A4 vb. boyutları belirlemesi gerekmektedir. Bundan sonra ise kareli yada çizgili bir defter mi sorusuna yanıt bulmanız ve son olarak kaç ortalı bir defter tercih edeceğinizi belirlemeniz gerekmektedir. Okul defteri seçiminide asıl önemli konu ise alacağınız defterin kaliteli olmasıdır. Çünkü, defter ne kadar güzel olursa olsun yada ne kadar ucuz olursa olsun eğer dayanıklı ve uzun ömürlü bir defter değilse defterden yarar sağlayamayabilirsiniz. 1 yıl kullansanız bile bu en az 8 ay demek oluyor. 8 ay boyunca yapraklarının yırtılmaması ve defterin dayanıklı bir yapıda olması önemlidir. Bu yüzden kaliteli markalara yönelmenizde yarar var.

Kaliteli Okul Defteri Fiyatları

60 yaprak defterlerin fiyatı 1 TL olabiliyor. Bazı yerlerde ise kilo ile satılmaktadır. Eğer karton kapaklı bir defter isterseniz fiyat biraz daha artabiliyor. A4 120 yaprak karton kapaklı defterin fiyatı 4 TL gibi bir fiyat olabilmektedir. Eğer daha kalın ve çok ortalı karton kaplı defter isterseniz fiyat artabilmekte ancak orta sayısı arttıkça daha uygun fiyata gelebilmektedir. Örneğin; 4 adet 60 yapraklı karton kapaklı deftere 2,5 TL * 4 => 10 TL verebilirken, 4 ortalı 240 yapraklı karton kapaklı defteri 6-7 TL gibi bir fiyata bulabilmektesiniz. Ayrıca bu defterlerde hem kareli hemde çizgili bölümler bulunabiliyor. Bu sayede Matematik, Türkçe vb. fark etmeksizin tek defterde toplayabiliyorsunuz. Böylece hergün farklı defterler götürmek zorunda kalmıyor ve tek defterde tüm notlarınızı alabiliyorsunuz. Okul defteri ve hatta tüm okul malzemelerinde kaliteyi tercih etmeniz çocuklar açısından önemli. Zira adi malzemeden yapılmış okul malzemeleri çocukların kanser olmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden okul defteri ve okul malzemeleri seçiminde kesinlikle dikkatli olunmalı ve doğru seçimler yapılmalıdır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ