Okullarda Kıyafet Serbest mi Oldu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Uzun zamandır tartışılan ve birçok kişinin serbest olmasını istediği okul kıyafetleri için yönetmelik yayınlandı. Buna göre öğrenciler artık zorunlu olarak okul üniforması giymek zorunda kalmayacak. Okullarda kıyafetlerin serbest olması için yönetmelik yayınlandı yayınlanmasına, fakat bazı şartlarda beraberinde getirildi. Üniversitelerde zaten kıyafet kısıtlaması yoktu. Artık, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde de kılık ve kıyafet serbest olacak.
Okullarda kıyafetlerin serbest olmasıyla birlikte, okula giden öğrenciler için kıyafet kısıtlaması yada zorunluğu olmayacak. Eski düzende olduğu gibi tek tip kıyafet giyilmeyecek. Beraberinde getirilen kısıtlamalara uymak şartıyla öğrenciler okullara kıyafet zorunluluğu yaşamadan gelebilecek.

Okullarda Kıyafetlerin Serbest Olmasıyla Birlikte Getirilen Yeni Kısıtlamalar:

* Öğrencilerin nişan, arma, sembol, rozet, yüzük benzeri takılar takması yasak.
* Öğrenciler yırtık veya delikli kıyafetler giyemeyeceği gibi şeffaf ve vücut hatlarını belli eden kıyafetleri giyemeyecek.
* Yine vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler giyilemeyeceği gibi kısa etek, kolsuz gömlek yada giysi giymek yasak.
* Siyasi sembollerin bulunduğu kıyafetler giyilemeyecek.
* Öğrenciler okul için ve okul çevresinde başı açık, saçları kısa ve temiz, sakalsız ve makyajsız olmak zorundalar.
Bu şartlara uymak şartıyla okulda kıyafet serbest olabilecek. Dileyen öğrenciler okul kıyafetlerini giymeye devam edebilecek. Herhangi bir okulda velilerin %60 oranında okulda tek tip kıyafet istemesi halinde o okulda kıyafet serbest olmayacak ve okulun belirlediği kıyafet giyilmeye devam edilecek.
Kıyafet Serbestliği Velileri Endişelendiriyor
Okullarda kıyafetlerin serbest olması birçok öğrencinin yıllarca istediği ve sıkıntı yaşadığı bir durumdu. Ancak, veliler bu duruma pek sıcak bakmıyor. öncelikle uzmanlar öğrenciler arasında fakir, zengin ayrımı olabileceği ve bu durumunda öğrenci piskolojisini etkiliyebileceğini düşünüyor. Veliler ise öğrencinin öğrenci olduğu nereden anlaşılacak diyerek endişelerini dile getirirken, birçok Avrupa ülkesinde okul kıyafetleri serbest durumda yıllarca devam ediyor. Ayrıca öğrencilerin öğrenci olduğu üniversitede olduğu gibi öğrenci kartlarıyla birlikte anlaşılabilir. Böylece okula girerken bu kartları kullanarak okula girebilir ve okulda güvenlik problemi yaşanmaz.
Okullarda Kıyafetlerin Serbest Olmasıyla İlgili Yorumlar
Metehan Demir ‏@metehan_demir
Okulda serbest kıyafet, giyecek .kıyafeti,ayakkabısı bile olmayan fakir öğrencileri,ailelerini her okul günü ne hale koyar hiç düşündünüzmü
halit sürer halit sürer ‏@halitsurer
-lan ben o kadar para verdim o okul kıyafetlerine!! +lan zaten kıyafet serbest okul kıyafetini giy git amk
Aleyna Aleyna ‏@excellentstyles
Hazır serbest kıyafet uygulaması getirilmişken , rı okul servisini ve taş çocukları da getirir misiniz plsplspls
Hazal. Hazal. ‏@_HzlYlm_
Hep yabancıların okullarına özeniyoduk. Şimdi kıyafet tamam. Kaldı geriye okul dolapları, sarı servisler, düzgün tipler. Ha gayret.
Limit yedim dm come. Limit yedim dm come. ‏@cheerswatson
O DEĞİLDE KIYAFET İLE OKULA GİTCEKSEK BEN SIÇTIM. BİZİM OKUL KOLEJ OLDUĞUNDAN ŞİMDİ HEPSİ DEFİLE YAPAR SÜSLÜLERİ.
4 DİLARAM. ♥ DİLARAM. ♥ ‏@xQueenLloyd
“Yabancılar serbest giyiniyor yaa” dedik serbest kıyafet uygulmasını getirdiler. Okul dolapları ve sarı okul otobüsünü düşünmeye başlıyorum.
ALMAN ALMAN ‏@merveuusta
Okulda kıyafet serbestliği nedir yahu? Okul bu biraz resmiyet, ciddiyet olması gerek. S malıktan başka bir şey yapmıyor bu devlet.
vanswiththegirl▲ vanswiththegirl▲ ‏@vanswiththegirl
Serbest kıyafet değilde kendime özel okul dolabı istiyorum ben.
İrem İrem ‏@cizgiliesek
Okul dediğin oturursun, polinom işlersin, derste sıkılırsın ama “Ne giymiş gördün mü?” derdine düşmezsin. Şu kıyafet şeysi tamamen s malık.
sude sude ‏@hastalavistaby
“üniforma zorunluluğu yok ama her okul tek tip kıyafet giydirebilir” demek,”dersliklerde türbana evet” demek. #serbestkiyafetistemiyoruz
Şirin Oya Şirin Oya ‏@SirinOya
Okulda serbest kıyafet olayına karşıyım şahsen. Olan var olmayan var. Biraz düşünmek gerek. Okulda okul forması giyilir.
Cem Demirkiran Cem Demirkiran ‏@CemDemirkiran
Okullarda kıyafet serbestliğine #HAYIR . Okul gezme yeri değildir bunu o kafanıza sokun artık.
ZAYN GÖTÜNÜ ISIRIRIM ZAYN GÖTÜNÜ ISIRIRIM ‏@StrongForDL
Her okul serbest kıyafet uygulaması yapar bizim ki hala “o üzerinde ki okul hırkası değil,çıkar çabuk”
Okullarda kıyafet serbestliği ile ilgili önümüzdeki günlerde neler yaşanacağı merak konusu oluyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ