Online Eğitimin Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Online eğitim günümüzde yeni yeni yaygınlaşan bir eğitim şeklidir. Online eğitim yararları ve zararları bulunmakla birlikte ilerleyen yıllarda tüm dünyada online eğitimin dahada yaygınlaşarak örgün eğitim yerine online eğitime geçileceği düşünülüyor. Online eğitim günümüzde uzaktan lise, uzaktan üniversite, bilgisayar sertifikaları ve benzeri şekillerde kullanılmaktadır. Online eğitimin kullanımında meydana gelen yararları ve zararları yazımızın devamında tüm genişliğiyle anlatalım.
Online Eğitimin Avantajları

  1. Online eğitimin en önemli faydası ekonomik faydalardır. Online eğitim sayesinde öğrenim gören kişiler yol, yemek, kitap, yurt masrafı yapmadığı gibi daha az öğretmenin daha fazla kişiye hitap edebilmesi ekonomik faydalarındandır.
  2. Online eğitimde birey sosyal hayatını devam ettirmekte zorlanmaz. Hem çalışıp hemde eğitimini tamamlayabilir. Çünkü, devam zorunluluğu olan bir okula yada herhangi bir eğitim kurumuna gitmediği gibi ekran karşısında istediği konuyu istediği yerden devam ettirebilir.
  3. Online eğitimde eğitim süresince görsel, işitsel ve text eğitim içerikleri sayesinde öğrenci anlamadığı konuları tekrar tekrar dinleme yada izleme olanağına sahiptir. Bu yüzden daha öğretici ve daha eğitici bir eğitim şekli benimsenmiştir.
  4. Uzaktan eğitim ve online eğitim sağladığı esneklik sayesinde daha az para, daha az zaman ve daha hızlı bir eğitim sağlanmış olur.
  5. Fiziksel engelli olan, eğitim için yeterli zamanı olmayan yada ev geçindirmek zorunda olanlar için online eğitim biçilmiş kaftandır.

online-egitimin-zararlari-ve-yararlari-nelerdir
Online Eğitimin Dezavantajları – Zararları

  1. Online eğitimde etkileşim yoktur. Öğretmen ve öğrenci birbiriyle görüşmediği için öğrenci anlamadığı püf noktaları sorma fırsatı bulamaz.
  2. Online eğitimin diğer bir zararıda örgün eğitim kadar kalıcı ve etkili olmayışıdır.
  3. Online eğitim genellikle iş ve sosyal hayat dışında kalan vakitlerde yapıldığı ve küçümsendiği için başarısızlık yada yeterli kadar etkili bir eğitim olmuyor. Normal eğitimde ise öğrenci sadece eğitimine konsantre olmak zorunda olduğu gibi hayatında sadece ilgilenmesi gereken eğitimi olduğu için daha başarılı olabiliyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ