Oto Test İşlemlerinde Doğru Adres

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Oto alım – satım işlemlerinde bir gereklilik haline gelen oto test uygulaması Ankara oto ekspertiz firmamız tarafından itina ile gerçekleştirilmektedir. Aracı komple inceleyerek raporlandıran firmamız araç hakkında detaylı rapor hazırlıyor. Rapor hazırlama sürecinde aşamalar takip edilerek detaylı incelemesi yapılmaktadır. Araç oto test aşamaları şunlardır.
Motor Performans Testi
Dinamometre cihazı ile yapılan bu işlem ikin el araçların en önemli oto test aşamalarından biridir. Ankara oto test merkezimizde araçlar arkadan çekişli, önden çekişli, otomatik ve manuel özelliklerine göre ayrı ayrı yapılmaktadır. Bu test işleminde sonuçlar grafiğe dökülerek müşterinin de anlayabileceği şekilde rapor oluşturulur. Bu raporda motor performansı, vuruntu ve üfleme kontrolü, duman kontrolü, yağ kontrolü ve soğutma suyu kontrolü gibi işlemler uygulanmaktadır.
Boya – Kaporta Testi
Araçlarda kaza tespiti açısından önemli bir veri olan boya – kaporta testi uzman çalışanlarımızca tespit edilmemektedir. 101-1001 testi yöntemi ile test edilen bu işlemde aracın tüm parçalarının kontrolü yapılmaktadır. Hangi aksamda ya da hangi parçada değişen ya da boyanan alan olduğu, parça boya – boya – lokal boya şeklinde tespiti yapılarak rapor hazırlanır. Bu raporda test yapılan aksamda varsa değişen işlemin detayları belirtilerek değişen parça ya da boya bilgileri aktarılır.

Alt Takım Kontrol Testi
Bu işlem ikini el araçlarda mutlaka yapılması gereken işlemlerdendir. Lift aracılığı ile araç havaya kaldırılarak bu işlemler aşama aşama yapılır. Araç altında bulunan çalışanımız darbe alan kısım olup olmadığı, ya da aracın ön takımında bir problemin var olup olmadığının kontrolünü sağlar. Bu işlem özellikle arazide çok fazla kullanılan araçlarda yapılması gerekirken alt kısımdaki darbe ve hasarların tespiti için gereklidir.
Fren Testi
Araç alım satım işlemlerinde oto test işlemleri yapılırken olmazsa olmaz test aşamalarından biri de fren kontrol testidir. Ankara oto test firmamızca gerçekleştirilen oto test aşamalarında önemli bir yere sahip olan fren testinde aracın ovalitesi yani araçtaki disk balata uyumu durumu kontrol edilir. Bu işlemden sonra frenlerin maksimum tutuş seviyesi ve an frenleme kontrolü yapılmaktadır. Frenler arasında olabilecek sapma dengesi de rapora aktarılarak oto test işlemine devam edilir.
 Süspansiyon Testi
MAHA süspansiyon testi yöntemini kullanan firmamız bu sayede dünya araç test otoriteleri tarafından onaylanmış hizmete imza atmaktadır. Bu yöntemde öncelikle amortisörlerin sağlamlığı kontrol edilir. Süspansiyon denge kontrolü de kontrol edilen bu uygulamada maksimum yer değiştirme ve gürültü sorgulaması işlemleri de yapılmaktadır.
Diğer Testler
Oto test işlemlerinde yanal kayma testi, elektronik arıza tespiti ve genel arıza kontrolü gibi işlemler de yapılarak işlem sonuçlandırılır. Yanal kayma tespitinde amaç 1 km mesafede aracınızın direksiyonunun ne kadar sapmaya uğradığının tespitini yapmaktır. Ankara computest firmamız bu test ile size hizmet verirken önemli bir veriyi de müşterilerine sağlamış olmaktadır. Bu işlem simüle edilerek somut hale getirilir ve rapora aktarılır. Raporda aynı zamanda rot ayarı verileri ve aks boşlukları verileri de yer almaktadır.
Elektronik aksa testi ile de şanzıman beyninde oluşabilecek arıza kontrolü, motor beyninde oluşabilecek arıza tespiti, airbag hafıza kontrolü, ABS beyni kontrolü işlemleri yapılır. Bu kontrollerde bir aksaklık varsa rapora aktarılarak kayıt tutulur. Oto test işleminde son aşama olarak genel arıza tespit işlemi gerçekleştirilir. Her geçen gün değişen ve gelişen arıza tespit işlemlerine uyum sağlamak amacıyla bu başlık altında esnek şekilde uygulamalar yapılır. Yeni cihazlar ve yeni yöntemlerle son model araçların kontrolleri için özel işlemler yapılarak kontrol işleminin tam anlamıyla kapsayıcı olması sağlanmaktadır.
 

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ