Otomobil Fiyatları Zamlanacak mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Her geçen gün artan otomobil fiyatlarındaki artışın devam edeceği açıklandı. Doların 1,80 TL lerden 6 ay gibi kısa bir sürede 2,35 TL ye kadar gelmesi otomobil fiyatlarının dahada zamlanmasına neden olacak. Son aylarda otomobil sektörün yaşanan fiyat artışının önümüzdeki aylarda devam edebileceği söylendi.
Sıfır Araba Fiyatları Artacak mı?
Uzmanlar Doların TL karşısında değerlenmesinin sonucu olarak Otomobil sektörünün üzerinde oluşan baskı ile araba fiyatlarının artacağını belirtti. Vergi gelirlerinin büyük bir oranını oluştaran Otomobil satışlarının Ocak ayında yeni modellerinde gelmesiyle birlikte artması bekleniyordu. Fakat, Dolardaki artış otomobil satışlarınıda azaltacak gibi görünüyor. Dolarda düşüş beklenmediği için otomobil fiyatlarının kura bağlı olarak artacağı ve araba almayı düşünenlerin elini çabuk tutmaları gerektiğine vurgu yapıldı.
otomobil-fiyatlari-zamlandi
Doların Yükselmesi Otomobil Fiyatlarının Zamlanmasına Neden Oldu
Otomobil satıcıları ve özellikle bayiler artık otomobil satmanın eskisi kadar karlı bir iş olmadığını söylüyor. Piyasanın yavaş yavaş doygunluğa ulaşması, ikinci el araç sayısındaki artış, müşterilerin en ekonomik araçları tercih etmesi, internet vb. kaynaklar sayesinde otomobillerin değerinin üzerinde fiyat vermek istemeyen tüketici dolardaki artış nedeniyle otomobil fiyatlarının zamlanması durumunda otomobil satışlarının dahada azalabileceği düşünülüyor. Otomobil satıcıları ellerinde bulunan stoklar için kur farkını önemsemediklerini, fakat yeni getirtecekleri stoklar için kur farkı yaşanabileceğini ve bu durumunda yeni model araçlarda daha çok görüleceğini açıkladı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ