Özel Güvenlik Yasası Onaylandı mı? Koruma Memuru Alımı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Koruma memur alımları başlıyor. Emniyet tam 30 bin koruma memuru almaya karar verdi. Özel güvenlik yasasınında onaylanması durumu hakkında gelişmeler yaşanabileceği ve herşeyden önemlidisi polisliğe geçiş fırsatının bulunduğu belirtildi. 7 yıl koruma memuru olarak görev yapanlar 7 yıl sonrasında polisliğe geçme şansını elde edebilecek. Özel güvenlik üniformalarıyla görevlerini yerine getirecek olan koruma memurları stadyum ve ünversitelerde görev yapacak.
Koruma Memuru Alınacak mı?
Emniyet koruma memura alma konusunda kesin karara vardı. Tam 30 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. 30 bin koruma memura alınarak yaş, boy ve eğitim durumuna göre alımlar belirlenecek. Öncelikle koruma memura olmak isteyen adayların en az lise mezunu olması ve 25 yaşın altında olması gerektiği açıklandı. Özel güvenlik yasası onaylandı mı? sorusunu merak edenler için Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde koruma memurları adı altında yeni bir birim kurulması kararı alındığını söyledikten sonra TBMM’sinde önümüzdeki günlerde bu iki meseleninde gündeme getirileceği açıklandı.
koruma-memuru-alimi-ozel-guvenlik-yasasi
Koruma Memuru Nasıl Polisliğe Geçebilir?
30 bin koruma memuruna 7 yıl çalıştıktan sonra polisliğe geçme fırsatı tanınacak. Koruma memuru olmak için en az erkekler 1,72 bayanlarda ise 1,68 boyunda olması gerektiği ve 25 yaşın altındaki kişilerin başvuracağı açıklaması yapıldı. Siyah üniformalarıyla görev yapacak olan koruma memurları üniversitelerde ve stadyumlarda görev yapacak. Fiziksel şartları tutan, 25 yaşın altında olan, lise mezunu olan her kişinin koruma memuru olma şansı bulunuyor. Açık lise, Önlisans ve Üniversite mezunlarıda başvura yapabilecek kişiler arasında bulunuyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ