PTT Hesabı Ücretli mi? Posta Çeki Hesabı Masraflı mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Son zamanların en büyük derdi bankaların hesaplardan aldığı masraf ve ücretler ile para transferi gerçekleştirmek için alınan ücretler olmaktadır. Bu konuda bankalar kesinlikle geri adım atmıyor ve müşterilerini kara kara düşündürüyor. Bu durumda vatandaşların para saklamak, para transferi vb. işlemler için PTT hesabı açmasına neden oldu. PTT hesabı ücretli mi? Posta çeki hesabı masraflı mı? gibi sorular PTT hesabını hiç açtırmamış olanların yabancı kaldığı sorular olduğu için bu haberimizde ucuz bir para transferi nasıl gerçekleştirilir buna değineceğiz.
PTT Hesabı Ücretli mi?
PTT hesabı açarken güven akçesi olarak bilinen bir bedel alınmaktadır. Bugün Postane’ye giderek hesap açtırmak istediğiniz TL hesabı için 5 TL, Dolar hesabı için 1 dolar ve euro için 1 euro vermeniz gerekiyor. Bu bedel hesap açıldığında sizden alınan ve sizin adınıza saklanan tutardır. Eğer hesabınızı birgün kapatmak isterseniz güven akçası ücretini geri iade alabilirsiniz. Yani, PTT hesabı açmak ücretli gibi görünsede hesabı kapatırkan verdiğiniz parayı geri alabileceğiniz için aslında ücretsiz sayılır. Bu tutar bakiyenizde gözükmez ve herkesden alınır.
posta-ceki-hesabi-ucretli-mi

Posta Çeki Hesabı Hesabı Nasıl Açılır?

Posta Çeki Hesabı açmak için nüfus cüzdanınızla birlikte en yakın postaneye giderek posta çeki hesabınızı açtırabilirsiniz. Posta çeki hesabı açtırmak için  ehliyet vb. nüfus cüzdanı yerine geçen belgeleride kullanabilirsiniz. Hafta için saat 08:00 ile akşam 16:00’a kadar yani postanelerin açık olduğu saatler içerisinde PTT hesabınızı açtırabilirsiniz. PTTmatiklerde kullanabileceğiniz PTT hesap kartınız ise 1 ay içerisinde evinize ulaştırılmaktadır. PTT bankamatik kartı şifresi içinde yine Postanelerden geçici şifre almanız gerekmektedir. Şifreyi bizzat kendiniz alabilirsiniz. Bu sayede evinize gelen PTT kart başkalarının eline ulaşsada kullanılamaz.
ptt-hesabi-masrafli-mi
Posta Çeki Hesabı Masraflı mı?
Posta çeki hesabınızla artık para transferi, fatura ödeme vb. işlemleri daha uygun fiyatlarda yapabilirsiniz. PTT hesabınızda bulunan bakiyeyi istediğiniz zaman istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz. Posta çeki hesabından farklı bir posta çeki hesabına para transferi yapmak istediğinizde normale göre yarı yarıya daha az ücret ödersiniz. Para transferi için ödediğiniz ücret dışında Posta çeki hesabından herhangi bir masraf alınmamakla birlikte, internet hesabını aktif etmeniz durumunda yıllık masraf alınabilmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ