RTÜK Şikayet Edilen Diziler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK aldığı şikayetleri derledi ve en çok hangi dizilerin şikayet aldığını açıkladı. Son zamanların en çok izlenen dizileri arasında olan Pis Yedili liste başında yer alıyor. Bebek İşi ve Şefkat Tepe dizileride RTÜK’ten şikayet alan diziler arasında yer alıyor. Genç ve çocuk kesimini olumsuz etkilediği için şikayet dizilere ek olarak spor programlarıda listede en çok şikayet alanlar arasında yer alıyor.
RTÜK’e Şikayet Edilen Diziler
3 aylık dönemde RTÜK aldığı şikayetler üzerinden verdiği raporda, en çok şikayet dizi ve programları deşifre etti. Gelen şikayetleri değerlendirerek en çok şikayet 3 dizinin adını verdi. Diziler kendine göre izlenme oranları yüksek diziler olup, programlarıda buna dahil etti. RTÜK aldığı şikayetleri değerlendirerek hazırladığı rapor sonucunda yüzde 13 oranıyla Pis Yedili’nin ilk sırada olduğu açıkladı.
rtuk-sikayet-edilen-diziler
RTÜK Şikayet Raporu
RTÜK’e gelen şikayetler sonucunda yüzde 7 oranıyla Bebek İşi 2. sırada yer alıyor. Yüzde 6 oranıyla Şefkat Tepe dizisi 3. sırada bulunuyor. Şikayet sonucunda Vivident, Protex ve Gergadan isimli firmaların reklamlarıda en çok şikayet edilen reklam filmleri olarak belirtildi. Radyo Televizyon Üst Kurulu aldığı şikayetlerin cinsellik, çocuk ve gençleri olumsuz etkileme, müstehcenlik, argo kelimelerin kullanımı gibi nedenlerle şikayet yapıldığı raporda bulunuyor.
Spor Programları RTÜK’e Şikayet Ediliyor
RTÜK spor programları içinde bol miktarda şikayet alıyor. RTÜK’e şikayet edilen programlarda ise argo kelimelerin kullanılması ve hakaret içermesi gibi nedenler spor programlarının en çok şikayet edilme nedenleri arasında bulunuyor. Son olarak haber programlarıda şikayetlerin yoğunluğu fazla olan kısmı ve bu şikayetlerinde şiddet içermesi en çok şikayete neden olmasıyla birlikte RTÜK’ün son 3 aylık şikayet raporunda bulunmaktadır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ