Saç Kırılmasını Önlemek için Öneriler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Saçlarımız günlük stresimizden yediğimiz besinlere kadar her şeyden etkilenir. Rüzgârdan yağmurdan ve tozdan aklınıza gelebilecek her durumun etkisin de kalabilir. Bunun nedeni saçımızın en nadir bölge olması ve gün içerisinde ki etkenlerin hepsine maruz kalabilmesidir.

Diyelim ki hava çok nemli ve siz hazırlanıp dışarı çıkıyorsunuz her şey güzel fakat dışarı da birkaç saat geçirdikten sonra saçlarınızın ağırlaştığını ve yağlanmaya başladığını görüyorsunuz. Havada ki nem oranı bile saçlarınızın birkaç saat içinde hiç yıkanmamış gibi olması sağlayabilir. Saç diplerimiz ve tellerimiz çok hassastırlar. Her şeyden etkilenip katlara ayrılabilirler. Bu katlara ayrılma dediğimiz hepimizin bildiği şekilliyle kırılmalıdır. Saçlarınız ne kadar uzun veya kısa olurla olsun iyi bakmadığınız durumlar da kırılma kaçınılmaz sondur. Saç kırıldıktan sonra evet çözümü var. Saçınızı kırıkları aldıracak şekilde kesersiniz ve canlılığını tekrar verirsiniz. Bu kırıldıktan sonra ki çözüm peki kırılmadan önce neler yapabilirsiniz.

Saçlarınızın kırılmasını önlemek için bu önerilere dikkat edin;

Öncelikle belirli dönemler de saçlarınızın uçlarından aldırmayı ihmal etmeyin. Bu işlem saçlarınıza dolgunluk ve canlılık katar. Saçınızın güçlenmesini sağlar bu da kırıkların oluşumu geciktirir.
Saç yapınıza göre seçeceğiniz bir maske çeşidini ( kuru saçlar- yağlı saçlar- boyalı ve kuru vb ) seçerek ve kuaförünüz belirttiği sıklıkla uygulatarak saçlarınızı besleyebilirsiniz. Beslenen saçın telleri yumuşayacağı için kırılmayacaktır.

Saçlarınızı çok uzun süre topuz, atkuyruğu, örgü gibi gerilmesine sebep olacak modellere maruz bırakmamalısınız. Eğer bu modellerden birisini tercih ettiyseniz veya benzeri bir modeli sonrasın da saçlarınızı hava alması adına serbest bırakmalı ve kremle yıkamalısınız.
Saçınıza ani ısı yüklemesi yapmamanızdan bu önerilerden birisi olacaktır. Fön, pres, maşa gibi uygulamaları yapmadan önce veya yaparken saçlarınıza besleyici spreylerden veya kremlerden sürmeniz yıpranmasını azaltacaktır.

Verdiğiniz modelin sabitliğini korumak için sürekli olarak kimyasal madde kullanırsanız saçlarınızın telleri sertleşir ve sonrasında da çoklu olarak kopmaya başlar. Jöle, wax, briyantin, saç spreyleri ( besleyici olmadan sadece şekil vermeye yönelik olanlar ) saç köklerinizi zedeler ve yine kopmalar kaçınılmaz son olur.

Saçlarınızı yıkamadan önce diplerine limon sıkar ve saç uçlarınızı da limonla karıştırırsanız ( mümkünse kabukla birlikte ) parlaklık vermesinin yanında limonda bulunan vitaminler besleyici özellik taşıdığından saçlarınız güçlenecektir.

Evde hazırlayabileceğiniz doğal saç maskeleri de içeriğinizi bildiğiniz ve kolay kullanım sağladığı için yine saçlarınızın yararına olacaktır.
Saçlarınızı yıkadıktan veya duşunuz bittikten sonra çıkmadan hemen önce saçlarınızın dibine soğuk su tutarsanız bu hem duştan çıkınca ısı değişiminden dolayı tansiyonunuz düşmesini önler hem de soğuk suyun besleyici etkisi ile saçlarınızda ki moleküller harekete geçer.

Bu ve bunlar gibi birçok basit öneri ile saçlarınızın kırılmasını önleyebilirsiniz, ilk başlar da fark edemeyeceğiniz saç kırıkları sonrasın estetik açısından hiç hoş olmayacaktır. Bununla birlikte saçlarınızın kırıkları tedavi edemez ve hala aynı uygulamalara devam ederseniz, saçınızın yanması da an meselesidir. Saç bakımı uzun veya kısa olduğunu gözetmeksizin yapılmalıdır. Sadece bu şart ile istediğiniz dolgun, güçlü ve harika görünen saçlara kavuşabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ