Saçkıran Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Son günlerde artan Saçkıran vakalarıyla ilgili olarak Saçkıran’ın ne olduğu, nasıl tedavi edildiği gibi konularda bilgi eksikliğini gidermek üzere uzman hekimler tarafından saçkıran hakkında bilgiler edindik. Saçkıranın sanılanın aslına stres ve depresyonla alakalı olmadığı, tamamiyle bir cilt hastalığı olduğu belirtiliyor. Bu cilt hastalığı Dermatologların uzmanlığına giren bir sorundur. Özellikle saçlarda oluşan oval boşluklar kötü bir görüntü oluşturabilmektedir.
Saçkıran Nedir?
Saçkıran, saçın bulunduğu herhangi bir bölgede boşluklar oluşması ve o bölgede artık saç çıkmaması, sonuç olarak kötü bir görüntünün oluşmasına neden olan bir cilt hastalığıdır. Eski yıllarda saçkıran ve sakalkıranın nedeni bulunamadığından psikolojik nedenler ve stres kaynaklı olduğu iddia ediliyordu. Fakat, saçkıranın bir cilt hastalığı olduğu, dışarıdan bulaşabileceği gibi genetik olarak vücudun kendi kendine savaş açması olarakta bilinmektedir. Saçkıran ve sakalkıran arasında herhangi bir fark olmadığı gibi sakalda başlayarak saça, saçta başlayarak sakala yayılma ihtimali yüksektir.
sac-kiran-nedir-nasil-tedavi-edilir

Saçkıran Nasıl Tedavi Edilir?

Saçkıran günümüzde çözümü olan hastalıklardan biridir. Saçkıran tedavisinde tablet ilaçlar, kremler ve enjekte yöntemi yani iğne ile tedavi mümkündür. Doktor tavsiyesinde tablet ilaç kullanılarak yada saçkıran meydana gelen bölgelere kremler sürülerek yada yine doktor kontrolünde ve tavsiyesine enejkte yöntemi yani iğne tedavisi uygulanabilmektedir. Bunlara ek olarak saçkıran olan bölgelere sarımsak sürmenin, bitkisel çaylar içmeninde saçkıran iyi geldiği söylensede, ilk olarak tıpta bilinen yöntemleri uygulamanızda yarar var. Saçkıran hastalığı için muayene olmak istiyorsanız Dermatoloji bölümünden randevu alabilirsiniz. Bildiğiniz gibi Dermatoloji cilt hastalıklarına bakmaktadır. Saçkıranda bir cilt hastalığı olduğu için Dermatologlar bu konuda uzmandırlar. Saçkıran hastalığı bir mantar hastalığı olduğu için saç ve sakalda bulunan bölgeleri tedavi etmek yerine cildin tamamı tedavi edilmelidir. Aynı zamanda Saçkıran ve sakalkıran bulaşacı bir hastalıktır. Tedavi edildiğinde tekrar etme olasılığıda bulunmaktadır. Tedavi edilmediğinde de ilerlemesi muhtemel bir hastalıktır. Kısacası ilerde saçınızın her bölgesinde saçkıran oluşmaması için tedavi için erken davranmalısınız.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ