SBS Sonuçları Hatalı mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

sbs-sonuclari-hatali-mi-aciklandiSBS sonuçları açıklandı. 2013 SBS Sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte skaldan bir haber ortaya atıldı. SBS sınavında Almaca ve Fransızca testleri için 718 kişinin puanında hata olduğu anlaşıldı. SBS Sonuçlarında hata olmasının anlaşılması üzerine tekrar değerlendirilen 718 cevap kağıdı sonrasında saat 17:00’da sonuçlar tekrar açıklandı. Ancak, duyuruya göre herhangi birinin mağduriyetinin söz konusu olmadığı açıklandı.
SBS Sonuçları Hatalı mı?
Seviye Belirleme Sınavı SBS’nin 12 temmuz tarihinde açıklanması birçok öğrenciyi memnun etsede sonrasında SBS’de hata olduğu sonuçların tekrar hesaplandığının açıklanması adayları tedirgin etti. SBS’de hata olduğunun açıklanması üzerine sosyal medyada öğrenciler tarafından kendi SBS sonuçlarının yanlış olabileceği iddiaları arttı. SBS sınav sonuçlarının hatalı açıklanma sebebi olarak farklı cevap anahtarının kullanması gösterildi. SBS sonuçları hatalı mı? sorusunu soran adaylar için evet 2013 SBS sonuçlarında hata bulundu. 718 cevap anahtarında hata bulundu. Ancak, sonuçlar tekrar açıklanarak düzeltildi.
12 Temmuz SBS Sonuçları Açıklandı
SBS Sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ise MEB resmi web sitesine girerek SBS 2013 sonuçlarını öğrenebilir. SBS Sonuçlarını öğrenmek için TC kimlik numarası ve doğum tarihi yeterli oluyor. SBS sonuçları sonrasında tercih yapacak adaylar, istedikleri Lise ve bölümleri seçerek tercih sonuçlarını bekleyecek. SBS tercihleri sonrasında ise adaylar mezun oldukları orta okuldan diplomalarını alarak kayıt yaptırabilecekler.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ