Seçim Olsa Hangi Parti Kaç Oy Alır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

AKP mi? MHP mi? CHP mi? Seçime aylar kala hangi partinin kaç oy alacağı sorusu en fazla merak konusu olan sorulardan biri. Bugün seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır? sorusu üzerine yapılan anket ile AKP, MHP, CHP, BDP gibi en çok oy alan partilerin oy yüzdelerini sizlere sunacağız. Oy kullanmak üzere 2 ay dan daha kısa bir süre kaldı. Bu süre zarfında yapılan anketler sonucu partilerin alacağı oylar büyük önem kazandı.
Seçim Olsa Hangi Parti Kaç Oy Alır?
Yapılan anket araştırması sonucunda seçimde muhtemel alınması beklenen oylar şöyle;
AK PARTİ: 45
CHP: 30
MHP: 13
BDP: 6
Diğer partiler: 5
2014-hangi-parti-kac-oy-alacak
Partilerin Alacağı Oylar 2014
Her yıl yapılan anket ortalamalarıda bu sonucu doğrular nitelikte. Fakat, oy sonuçları anlık olarak değişebildiği için sonuçlar 2 ay kala tahmin edilemeyecek kadar değişken olabilir. Partilerin yapacağı son hamleler, meydanlarda yapılan konuşmalar ve Türkiye’nin ekonomik durumu, insanların yaşam standartları bu konuda en çok etkili olan durumlar arasındadır. Bu yüzden seçim gününe kadar partilerin yapacağı çalışmalar oyların artmasına yada azalmasına neden olabilmekte ve diğer partilerede etki edebilmektedir. Bu yüzden seçim anketindeki sonuçlar her zaman için doğru sonuç verememektedir.
Ak Parti Oy Kaybetti mi?
Mayıs ayının son günlerinde başlayan Gezi Parkı olayları, 17 aralık operasyonu, Hakan Şükür’ün istifa etmesi ve hoca efendi ile AKP arasında yaşanan problemler, TL nin değer kaybederek 2014 yılına tüm tüketim ürünlerinde zam yapılmak zorunda kalınması gibi etkenler Ak parti için son düzlükte alınan yaralar olarak görülüyor. Bu aşamada Ak partinin azda olsa oy kaybettiği düşünülmektedir. Fakat, Ak parti genel anlamda bakıldığında sabit oy veren seçmenlere sahip olduğundan yine büyük bir oy kitlesine sahip. AKP’ye oy veren seçmenler AKP yerine diğer partilere oy verdiğinde durumun daha iyi olacağını düşünmüyor. Çünkü, CHP ve MHP son yıllarda pasif kaldığı ve halkın göz ardı ettiği partiler haline geldiği gerçeği malesef bulunuyor. Bu yüzden AKP’nin yine yüzde 40 üzerinde bir oy alması bekleniyor. Bu süreçte AKP, MHP ve CHP başta olmak üzere tüm partilere başarılar dileriz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ