Seçim Olsa Kim Kazanır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yaklaşık 4 yıldır yapılan 30 ankette sonucuna göre Tayyip Erdoğan ve AKP oyları sürekli ilk sırada yer alıyor. Son yapılan ankete göre İktidar ile Muhalefet arasındaki oy puan farkı 30’a yükseldi. Basında yapılan yorumlar Ak partinin oylarının düştüğü yönünde olsada anketler Ak partinin oylarının arttığı gösteriyor. Son dönemlerde yapılan değişiklikler özellikle kürtajın kaldırılması yönünde haberler, bedelli askerlik, üniversite harçlarının kaldırılması, 4+4+4 eğitim sistemi vb. konular Ak partinin oylarını azalttığı düşünülmüştü. Ancak, durum anketlerde böyle değil. Akparti seçim anketlerine göre açık ara önde gözüküyor.

Seçim Olsa Kim Kazanır?

Seçim anketlerinin ne kadar doğru olduğu bilinmez. Ancak, bu anketlere göre seçim olsa kim kazanır? sorusunun cevabı yine AKP olacak gibi görünüyor. Seçim anketine göre erkene alınmasıda son zamanlarda gündemde olan yerel seçimlerle ilgili olarakda “Bu pazar bir yerel seçim olsa, sonucu ne olur?” anketinin cevabı ise şöyle sonuçlandı. Ak Parti %53.2, CHP %25.8, MHP %12.3, BDP %4.8, Diğer %3.9 olarak sonuçlanırken, Ak partinin yine oylarının yarısından fazlasına sahip olduğu gözlerden kaçmadı.
Seçim anketinin bölgelere göre oy dağılımıda yapıldı. Ak parti tüm bölgelerde fazlasıyla oy alarak önde olurken, CHP ve MHP batıda ve orta bölgede fena sayılmazken, terör bölgesi olmasına rağmen doğu bölgesinde Ak parti en fazla oy aldığı bölge olarak gözlerden kaçmadı.
Diğer partiler ise yine en fazla doğu bölgesinde oy almayı başarırken, özellikle doğu bölgesinde çıkan Bdp’nin diğer oylar içerisinde yer aldığı düşünülüyor.
MHP’nin oylarının ise tüm bölgelerde eskiye oranla azaldığı yine gözlerden kaçmayan detaylar arasında yer alırken, AK partinin son zamanlarda oylarının düştüğü iddiaları bu anketlere göre gerçeği yansıtmadığı görülüyor.
Bugün seçim olsa kime oy verirdiniz? anketi ise şöyle sonuçlandı.

Ankete göre Ak partinin önümüzdeki seçimlerde yine aynı oranlarda oy alacağı ve belkide oyunu arttırdığı gözleniyor. Buna göre CHP ve MHP ise eski oylarından daha az oy bile alabilir. Seçimlerin ise erken olması 27 eylül 2013 tarihine alınması iseniyor. MHP bunu onaylarken, CHP çeşitli sebeplerden dolayı 3 Ekim 2013 tarihinin daha uygun olacağını söylüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ