SEO’yu Uzman Mustafa DURNA Anlatıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

SEO Anlatmadan önce Mustafa DURNA kimdir? Sorusunu yanıtlamak isterim. Mustafa DURNA 2015 yılından SEO kitabı ile dijital pazarlama sektörüne atılmış Türkiye’nin bir birinden büyük çeşitli markalarında çalışarak danışmanlık vermiştir.
Bir markanın ya da herhangi bir kişinin web sitesi yaptırma aşamalarında SEO konusu ile karşılaştığı bilinmektedir. SEO, belirli bir süredir hayatımızda yer alan bir çalışma ancak genel hatlarıyla tam olarak bilinmemektedir. Bizlerde, sizler için bu işin uzmanı olan Mustafa DURNA’YA SEO nedir diye sorduk. Sizler için Mustafa DURNA SEO konusunu anlatıyor.

SEO Nedir?

SEO, Search Engine Optimization kelimesinin kısaltılmasıdır. Bizler bunu arama motoru optimizasyonu olarak kullanmaktayız. SEO nedir sorusuna farklı cevaplar verilebilir ancak SEO çalışması site içerisine yapılan bir çalışmadır. Sitenin trafiğini kontrol eden ve sitelerin iyi bir performans göstermeleri için yapılmaktadır. SEO çalışmaları için ilk olarak siteye alt yapı çalışması yapıyoruz ancak bu yeterli olmuyor. SEO çalışması dışında siteye girilecek olan metinler içerisinde anahtar kelime kontrolü ve SEO uyumluluğu kontrol ediliyor. SEO için anahtar kelime oldukça önemli bir konudur.

Anahtar kelimeler, bir site içerisinde ürünü anlatan basit yapılı ve Google arama motorları tarafından fark edilecek kelimeler olması gerekmektedir. Google bu anahtar kelimeleri fark etmesi ve SEO için yapılan alt yapı çalışmaları ile güvenli bir site olduğunu kabul eder. Bu sayede site üst sıralar yani arama motoru kullanan kişilerin ilk baktığı yerlere çıkar. Anahtar kelime ve SEO uyumu açısından, Google, yandex gibi arama motorlarında arama yapıldığında, SEO anahtar kelimeler yakalanır ve site üst sıralarda kendini gösterir.

SEO Ne Amaçla Kullanılır?

SEO çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Ancak en önemli amacı arama motorlarında üst sıralarda çıkmaktır. SEO çalışmaları yaparken bu alanda etkili bir çalışma yapmak için çalışmalarımızı en iyi optimizasyon araçları ile gerçekleştirmekteyiz. Örneğin bir sitenin üst sıralara yerleşmesi için metin yazımı yapıldığında SEO uyumu için doğru anahtar kelimeler kullanılmasını sağlamakta, meta açıklamaların metne doğrudan bir gönderme yapmasını sağlamakta ve metnin tamamen özgün olmasını sağlamaktayız. Özgün olmayan metinler Google tarafından ya da diğer arama motorları tarafından alt sıralarda yer alır. Bu nedenle tamamen özgün, siteye özel bir metin yazılması ve SEO çalışmasının doğru yapılması önemlidir.
SEO, Google Ads ve diğer pazarlama içerikleri için mustafadurna.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ