SGK Borçları e-haciz Yöntemiyle Alınacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bir süredir uygulananan e-hacir yöntemi SGK borçları içinde geçerli olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu bulunanlar artık borçlarını ödememesi durumunda e-haciz yöntemiyle banka hesaplarından borç tutarı tahsil edilecek. SGK Genel Sağlık Sigortasından borcu bulunan vatandaşlar için e-haciz uygulaması geçerli olacak. E-haciz yöntemiyle SGK artık alacaklarını tahsil edebilecek.
SGK Borçları e-haciz Yöntemiyle Tahsil Edilecek
Sosyal Güvenlik Kurumu SGK artık e-haciz yöntemine geçiyor. SGK’ya borcu bulunan işçi, işeren, memur yada emekliler ile serbest olarak çalışanlar e-haciz yöntemiyle borçlarını ödemek zorunda kalacaklar. Borcu bulunanlar borçlarını ödemediğinde SGK e-haciz yöntemiyle alacağını tahsil edecek. Böylelikle SGK alacaklarıyla uğraşmak zorunda kalmadan tahsilatını gerçekleştirecek.
sgk-e-haciz-yontemiyle-borclari-tahsil-edecek
SGK Borçlarını E-haciz Yöntemiyle Alacak
Alacaklarını tahsil etmekte zorlanan SGK alacaklarının takibi ve tahsili için e-haciz uygulamasını kullanacak. SGK e-haciz uygulamasına 2014 yılında geçmeyi planlıyor. Uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte SGK alacaklarının tahsilatını şahıs banka hesaplarından gerçekleştirecek. Elektronik ortamda haciz konularak alacaklarını tahsil etmek isteyen Sosyal Güvenlik Kurumu borcu bulunan memur, emekli, işveren, işçi ve serbest çalışanların borçlarını kendileri ödemesi yönünde uyarıda bulunuyor. Elektronik ortamdan haciz konulacak olan mevduat hesaplarından borç tutarı kesilerek alınacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ