SGK Emeklilik Hesaplama Programı Yayında

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK, emeklilik hesaplama programını kullanıma açtı. 4/1-(b)’lileri için yapılan hesaplama programı sayesinde E-hizmetlerden SGK emeklilik hesaplama yapılabilecek. SGK tarafından çıkarılan emeklilik hesaplama programına ulaşmak için e-devlet girişi yapabilir yada kurumu internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
SGK Emeklilik Hesaplama Programı
SGK tarafından çıkarılan ve yayına sürülen bu yeni program sayesinde aylık hesaplamalarda yapılabilmektedir. e-devlet portalını kullanarak SGK için emeklilik hesaplaması yapmak artık çok basit. Aylık bilgisinin yanında birde sigortalının emekli olmaya hak kazanma şartlarıda ayrı bir bölümde görüntülenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından çıkarılan bu programı yaşlılık aylığı bağlanmamış her kişi kullanabilecek.
sgk-emeklilik-hesaplama-programi
Emekliliğime Ne Kadar Kaldı Sorgulama
SGK tarafından yayına alınan programda daha önceden yaşlılık aylığı bağlanmış kişiler için sigorta aylıkları ve emekliliğe hak kazanmak için gerekli şartlar yeniden hesaplanarak sistemde yer alacak. 5 bin 400 gün ve daha az prim ödeyen sigortalılar ise aylık hesaplama işlemi gerçekleştiremeyecek. Fakat, emeklilik durumu hesaplaması yapabilecek. 4/1-(b)’lileri kapsayan yeni emeklilik hesaplama programı SGK tarafından yayınlandı. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklik olmak için heyecanla bekleyenler artık emekliliklerini birkaç saniyede hesaplayabilecekler.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ