SGK Prim Borçları Silinecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

SGK esnafın prim borçlarına çözüm getirdi. Esnaftan yaklaşık 22 milyar alacağı bulunan SGK prim borçlarını silecek. Ancak, primler ödenmediği için sigortaya geçmeyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK, serbest olarak çalışan ve prim borçları 24 ay ve üzerinde ödemeyen esnaf için 3 aylık bir süre tanıyacak. Bu süre içerisinde borcunu ödemeyen esnafın borçlarını silecek, fakat ödemediği prim günleride silinecek. Yani, SGK hem borçları hemde sigortalılık süresince ödenmeyen primleride silecek.
SGK Prim Borçları Silinecek mi?
SGK prim borçlarını silecek. Bağkur’lu çalışan yani 4/b’lileri kapsayacak torba yasa ile SGK prim borcu olan esnaf için çözüm getirildi. Yaklaşık 22 milyar alacağı olan SGK 6 bin TL nin üzerinde bulunan esnaflara ödeme yapması için yazı gönderdi. Esnaf 3 ay içerisinde ödeme yaparsa herhangi bir değişiklik olmayacak. Fakat, ödeme yapmaması durumunda borçlu olduğu prim günleri silinecek. Böylelikle esnaf borcundan kurtulmuş olacak, SGK ise alacağından. SGK primlerinin geçerli olmasını isteyenler ise emeklilik tarihi yaklaştığında borçlu olduğu için silinen prim günlerini toplu olarak ödeme yaparak erken emekli olabilecek.
sgk-prim-borclari-silinecek-mi
Bağkur Prim Borçları Nasıl Silinir?
Hükümet bu uygulama ile prim ödemelerinin yapılmasını ateşlemek istiyor. Bu sayede SGK alacaklarını tahsil ederek zararını azaltacak. Esnaf prim günlerinin silinmesini istemeyeceği için ödemesi gereken tutarı 3 ay içerisinde yatırmak zorunda kalacak. Bağkurlu olarak serbest çalışan esnafın prim borcu 24 aydan fazla ise otomatik olarak silinecek. 2013 yılının ilk aylarında 5 yıl üzerinde borcu olanların 3 ay içerisinde borçlarını ödememesi durumunda af geleceği söylenmiş ve 5 yıllık primler borçlarıyla birlikte silinmişti. Şimdide 2 yıldan fazla bağkur borcu olanlar 3 ay içerisinde borçlarını ödemezse af edilecek, fakat ödemediği primleride silinecek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ