Sıfır Araba Alınır mı? Ne Zaman Alınır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Otomobil almak herkesin hayali. Özellikle Türkiye’de son dönemde otomobil satışlarında artış yaşandı. Gerek ekonomik olarak iyiye gidilmesi, gerekse 2. elde oldukça uygun fiyatlar araç bulunması araba alan kişi sayısı arttırdı. Özellikle büyük şehirlerde sıfır ve 2. el arabalar insanlardan fazla hale gelmek üzere. Sıfır araba alınır mı? Sıfır otomobil mi yoksa 2. el otomobil almalıyım? sorusu soranlar ve ikilemde kalanların oldukça fazla olduğunu biliyor ve sizler için bu haberimizi hazırlıyoruz.
Sıfır Araba Alınır mı?
Sıfır araba mı? yoksa 2. el araba mı? sorusu veya tercihi kişiden kişiye değişebilir. Ancak, bu tercihi etkileyecek önemli faktörler bulunmaktadır. Bunlardan biri ekonomik faktör, diğeri konfor ve son olarakta araçta yaşanabilecek sorunları ne kadar kaldırabileceğinizdir. 50 bin TL ye sıfır araç almak yerine aynı aracın birkaç yıl düşük modelini 25 bin TL ye alabilirsiniz. Fakat, 25 bin TL ye aldığınız aracın 1-2 yıl içerisinde ufak tefek bakımları olacağı gibi eğer otomobil çok temiz değilse, sıfır arabaya göre sorun çıkarma olasılığı çok daha fazladır.
Sıfır Araba Almak Mantıklı mı?
Sıfır araba almak yerine 2. el bir araba aldığınızda aynı modeli 1-2 yıl düşük modelini kullanabiliyorsunuz. Bu durumda sıfır fiyatı 50 bin TL olan araca göre 20 bin TL kar edebilirsiniz. Fakat, 2. el arabaya göre sıfır otomobilinde artıları bulunmaktadır. Öncelikle yeni modeller her zaman yeni teknolojilere daha yakındır ve yeni özellikler son model arabalarda bulunur. 2. el araba aldığınızda başkasının kullandığı, eskittiği, belkide gizli bir yerinde sorun olduğu bir arabay binerken, sıfır otomobil aldığınız ilk sahibi siz olur ve uzun süre kullanma fırsatı yakalarsınız. 2. el arabanızla yolda kalma olasılığınız fazlayken, sıfır arabalarda genellikle ilk yıllar yolda kalma olasılığınız neredeyse yoktur. Sıfır araçlarda taksitle alma şansınız varken, 2. el araba aldığınızda peşin ödeme yapmanız yada kredi çekmeniz gerekecek.
sifir-otomobil-alinir-mi-ne-zaman

Neden Sıfır Araba – Neden 2. El Araba

Sıfır araba alınır mı? konusunu özetleyecek olursak ekonomik sıkıntınız yoksa sıfır araba elbette alınır. Fakat, ekonomik olarak iyi durumda değilseniz yada ihtiyacınız olan bir paraysa 2. el araba almanında çok bir zararını görmezsiniz. Sıfır araba aldığınızda uzun yıllar kullanabilir ve herşeyden önemlisi ilk sahibi siz olduğunuz için otomobilinizi daha çok seversiniz. 2. el bir araba almanın alırken, kullanırken ve satarken çok daha zor olduğu bir gerçek. Fakat, bu zahmete katlandığınızda sıfır otomobil fiyatının yarısına aynı otomobilin birkaç yıl düşük modeline sahip olabilirsiniz.
Sıfır Otomobil Ne Zaman Alınır?
Sıfır otomobil yılın her ayında alınabilir. Fakat, kampanyalardan yararlanmak isterseniz sıfır otomobil almak için her yıl aralık ayını beklemekte yarar var. Çünkü, bir sonraki seneye ait yeni modeller çıkacağından eski modeller daha uygun fiyatlara satılmaktadır. Bazı şirketler aralık ayında elindeki otomobilleri bitirmek isterken, bazıları firmalar ise Ocak ayına kadar bekleyerek Ocak ayından itibaren indirimli olarak satabilmektedir. Bunun dışında yaz başında otomobil alırsanız, normale göre daha fazla fiyat vermek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü, herkes bu dönemde araba almak istiyor ve fiyatlar bu nedenle artabiliyor. Birde gelenek haline geldiği gibi Bayramlarda otomobil kampanyaları fazla yapılmaktadır. Kurban bayramı ve Ramazan bayramınıda bekleyebilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ