Sigara Fiyatlarına Zam Yapılacak mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Sigara fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı özellikle sigara içenler için büyük sorunsaldı. Sigara fiyatlarında yaşanabilecek artışlara ek olarak yeni bir zam gündeme geldi. Artık sigara fiyatlarından birde SGK payı alınması planlanıyor. 2014 yılında yürürlüğe girmesi planlanan SGK payı sigara fiyatlarını 50 kuruş ile 1 TL arasında zamlı olarak satılmasına neden olabilir. Kısacası sigara kullananlar için 2014 yılında sigaraya yeni zamlar yolda gibi görünüyor.
2014 Sigara Fiyatlarına Zam Var mı?
Sosyal Güvenlik Kurumu SGK sigara kullananların kullanmayanlardan daha çok hastalandığı ve sigara kullananların kronik olarak tedavi masraflarının daha çok olduğunu ve bu adaletsizliği ortadan kaldırmak istemesi üzerine sigalardan SGK payı alınmasına karar verildi. Henüz taslak halinde olan uygulamanın gerçekleşmesi durumunda SGK payı sigaralara yansıtılarak sigara başına 1 TL ye kadar ekstra ücret alınabilir. Böylelikle SGK sigara kullanımı nedeniyle karşılamakta güçlük çektiği hastane masraflarını azaltmış olacak ve sigara kullananların sigara kullanmayanlara oranla SGK’ya daha çok yük olması nedeniyle oluşan adaletsizliği ortadan kaldıracak. Böylelikle sigara içmeyenler sigara içenlerin masraflarını karşılamak zorunda kalmayacak.
sigara-fiyatlarina-zam-yapilacak-mi-2014
Sigara Fiyatlarına Ne Kadar Zam Yapılacak?
Sigara fiyatlarına zam yapılacak mı? sorusu üzerine 2014 yılında sigara fiyatlarına SGK zammı yapılmasına karar verildi. Sigara fiyatlarına yapılacak SGK zammıyla birlikte artık sigara nedeniyle kronik hastalığı bulunan vatandaşlar hastane masraflarını önceden karşılamış olacak. Böylelikle sigara tüketimininde azaltılması planlandığı gibi sigara fiyatlarının artması sigara kullananların yakındığı bir konu haline geldi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ