Simit Fiyatları 2014 – Simit Zamlandı mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Neredeyse tüm Türkiye’de 1 TL ye satılan simitler için yeni fiyat belirlendi. Simit fiyatıa 25 kasım 2013 tarihinden itibaren 1 lira 40 kuruşa satılacak. Simit fiyatlarına yapılan 40 kuruşluk zam yüzde 40 zam demek oluyor. Simit fiyatlarının bu denli zamlanmasının nedeni olarak susam fiyatlarındaki artış gösterildi. Simitçilerin 1 simit fiyatını 1,40 TL ye satması simit satışlarının düşmesine neden olacak gibi görünüyor.
Simit Fiyatları 2014
Simit fiyatlarının zamlanmasının ardından vatandaş son dönemde azalttığı simit alışını iyice kısmaya hazırlanıyor. Özellikle işçi kesim işe giderken, eve dönerken kısa süreliğine açlığını bastırmak için simit alıyordu. Ancak, simit fiyatlarının 1,40 TL olması simite olan ilgiyi azaltacak gibi görünüyor. Vatandaş 2,50 TL ye döner alabildiğini, simite 1,40 TL vermek yerine 2,50 TL ye döner yemenin daha doyurucu olacağını düşünüyor. Simit fiyatlarında yaşanan bu artış sonrasında vatandaşın simit alımını azaltmasıyla birlikte simit fiyatlarının 1 TL 25 kuruşa gerilemesini bekleyenlerde var.
simit-fiyatlari-zamlandi-2014-fiyatlar
Simit Zammı 25 Kasım 2013
Geçtiğimiz haftalarda belirtilen simit zammı erken geldi. Aralık 2o13 tarihinden itibaren 2014 yılı simit fiyatları 1,40 TL olarak fiyatlandırıldı. Yapılan yüzde 40 lık büyük zam vatandaşlar tarafından tepki gördü. Fakat, zammın bahanesi olarak susam fiyatları gösterildi. Simitçilerde simit satamayacaklarından endişe ediyor. Vatandaşlar ise artık daha az simit tüketeceğini söylüyor. 2014 yılında simit fiyatları 1,40 TL olarak fiyatlanacak. Fakat, simit fiyatlarına yeni bir zam yapılıp, 1 TL 50 kuruş olarak 2014 yılında satılabileceğide gündemde.
Simit Zammı Görüşleri
Simitçiler yaklaşık 3 yıldır simit fiyatlarına zam olmadığını söyledi. Bu yüzden simitçilerin çoğunluğu zamdan memnun. Fakat, simit alan vatandaş şok yaşıyor ve fiyatların çok yüksek olduğunu belirtiyor. Simitçiler yeni fiyata alışmakta zorluk çekti. Bir müşterisine 3 simit birden satan simitçi para üstü hesaplamakta zorlandı. 1,40 TL den 3 simitin  4,20 TL yaptığını hesaplamakta zorlanan simitçi vatandaşında yardımıyla para üstünü verebildi. Kısacası simit fiyatlarına yapılan 1,40 TL lik zam hem vatandaşa hemde simitçilere zor günler yaşatacak gibi görünüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ