Soğuk Algınlığına C Vitamini

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Portakal, limon, greyfurt ve diğer C vitamini içeren meyveler C vitamini deposu besinler olarak grip, nezle gibi soğuk algınlığı sorunlarını önlüyor mu? Son günlerde uzmanlar arasında farklı görüşlere neden olan bir soru oldu. C vitamini konusunda farklı görüşlerde bulunan uzmanlar konuyla alakalı soğuk algınlığında C vitaminin düşünüldüğü kadar etkisi olmadı görüşünde olanlar var.
Uzun süreli olarak bu hastalıkların tedavisinde genellikle bu meyveler tavsiye olarak alınması önerilmektedir. Bazı durumlarda faydalı olsalar da tümüyle önleyici ve iyileştirici değiller. Soğuk algınlığının tedavisinde C vitamininin rolü her zaman tartışmalı olmuştur. Belirtilerinin şiddetini azaltır, hastalığı önlemez, yok etmez fakat ağrıların ve diğer belirtilerin yoğunluğunu azaltır. Soğuk algınlığına yakalanma oranını ve sıklığını azaltabilir.
c-vitamini-soguk-alginligi
Zamanı ya da şiddeti üzerinde pek bir faydası yoktur. Hemila H ve arkadaşları tarafından yapılan bir başka çalışmaya göre bireysel tedavi edici etkisi sebebiyle narenciye meyveleri sıkça tüketilmelidir. Mandalina, portakal, greyfurt, limon. 21 klinik çalışmasına göre grip ataklarının süresini ve ortalama şiddetini bu meyveler %23 oranında azaltabilir. Genel olarak çalışmaların sonuçlarında tutarsızlık olsa da meyve yemekten zarar gelmez. Özellikle kışın bolca tüketilmelidir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ