Sosyal Medya Yönetimi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Gelişen teknoloji ve internetin sunduğu imkanlar ile, artık herkes sosyal platformlarda boy gösteriyor. Teknoloji harikası olan ürünlerle birlikte her an her yerde sosyal medyada paylaşım yapabiliyoruz.
Ülkemizde sosyal medyanın hızla yaygınlaşmasına sosyal açıdan bir değerlendirme yapmak gerekirse; insanların yeniliklere açık ve merak etme duyguları ile aynı zamanda genç nesillerin teknolojiye olan sevgi ve ilgileri ile sosyal medya ciddi boyutlarda önem kazanmıştır.Hal böyle olunca sosyal medya en etkili tanıtım aracı haline gelmiştir. Son zamanlarda, özellikle de şirketlerin sosyal medya platformlarına yönelmesi kaçınılmaz olmuştur… Sosyal Medya Yönetimi bu platformlarda insanlarla buluşur ve iletişimde bulunulur. Sosyal medya aynı zamanda “Kullanıcıların Ürettiği İçerik” ve “Müşterilerin Ürettiği Medya” kavramlarını da ortaya çıkarmış, bu yapısıyla da ticari plandaki anlamını kazanmıştır.
Bu sebeple öncelikle sosyal medya yönetimini ele alalım.Sosyal medya yönetimi,markanın müşterileri ile birebir iletişime geçebileceği, anlık olarak tüm yeniliklerini geniş kitlelere ulaştırabildiği, yüksek reklam bütçeleriyle bile ulaşamayacağı hedef kitlesine çok daha düşük bütçe ve zaman ile ulaşabildiği platformun sağlandığı online bir network yapısıdır.
sosyal-medya
Sosyal Medya, internet dünyasında var olunduğunun en büyük kanıtıdır.
Sosyal medya çift taraflı iletişim yöntemi ile klasikleşen medyanın size sunmadığı olanakları sunuyor. Örneğin bebek bakım malzemeleri satan bir işletmeniz var. Cumartesi – Pazar günleri gazeteye veya dergiye reklamınızı verdiniz. Gazete ve dergi okuyan herkes sizin reklamınızı görecektir. Gören kişilerden kaçının ilgileneceğini ise bilemezsiniz.
Sosyal medya yönetimi sizin sattığınız ürün grubu ile ilgilenen kişilerle iletişime geçmenizi sağlar.
Sosyal medya sayfası oluşturmak ve sosyal medya yönetimi desteği almak için bazı nedenler
1-Tanıtım. Sosyal medya markanızın tanınmasına destek olur. Sosyal medya üzerinde vereceğiniz reklamlar, ürün grubunuzla ilgili oluşturacağınız gruplar, yapmış olduğunuz paylaşımlar ile daha çok kişiye hitap edebilirsiniz.
2-Tepkiler. Kişilerin hakkınızda ve paylaşımlarınızın altına yazdığı yorumlar sayesinde olumlu-olumsuz yönelerinizi dinleyebilir, bu yönde değişiklikler yaparsınız.
3-Promosyon. Yaptığınız promosyonları sosyal medya üzerinden duyurabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ