SSK Sicil No Öğrenme

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Online bir şekilde SSK sicil no öğrenme işlemini yapabilirsiniz. Sicil numaranızı öğrendikten sonra sigortalılık halinize ilişkin pek çok sorgulamayı yapabilirsiniz. 4A kapsamında sigortalı olarak çalışan kişilerin sigortalılık türü eskiden SSK olarak adlandırılıyordu. Şimdi ise tüm bu sigorta türleri SGK çatısı altında toplandı. Bu nedenle sorgulamanın SGK üzerinden yapılması gerekmektedir.
Hizmet dökümü alma, emeklilik hesaplama, işe başlama ya da çıkış tarihlerini öğrenme gibi pek çok işlemi online olarak halledebilirsiniz. Böylece her küçük işlem için SSK yollarını aşındırmaya gerek kalmaz.

SSK Sicil No Öğrenme Yolları

SSK sicil numarasını öğrenmek için tüm yöntemlerde bizzat sizin işlem yapmanız gerekir. Güvenlik açısından bu husus oldukça önemlidir. Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek bizzat sorgulama yapmak da bir seçenektir ancak gelişen teknoloji sayesinde küçük işlerinizi online olarak halledebilirsiniz.
Önceleri e-SGK sistemi aktif haldeyken buradan istenilen bilgilere erişmek mümkündü. Daha sonra bu sistem kapatılarak tüm vatandaşlık bilgileri, işlemleri e-devlet sistemine kaldırıldı ve her vatandaş için bir hesap oluşturuldu. Şimdi e-devlet sistemi üzerinden resmi kurumlarla aranızdaki pek çok ilişkiye yönelik bilgiye ulaşmak mümkündür. SGK sorgulama ekranları sayesinde de sigortalılık durumunuza ilişkin pek çok bilgiye ulaşmanız mümkündür. SGK hizmet dökümü alarak sigortalılık durumunuzu, prim gün sayınızı, emeklilik tarihinizi ve daha pek çok bilgiyi görebilirsiniz.

E-Devlet İle SSK Sicil No Öğrenme

E-devlet sisteminiz aktif değilse en yakın PTT’ye giderek ücret karşılığında şifrenizi edinebilirsiniz. Edindiğiniz şifre ve TC kimlik numaranız ile e-devlet hesabınızı aktif ederek merak ettiğiniz hususlarda sorgulama yapmanız mümkündür.
e-devlet hesabınıza girdikten sonra SGK sorgulama yazarak arama yapabilirisiniz. Dilerseniz de solda yer alan e-hizmetler başlığı altından hizmet seçimi yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü başlığına tıklamanız halinde sigortanıza ilişkin tüm bilgileri görebileceksiniz. Sigorta durumunuz, sicil numaranız, prim yatan gün sayınız, işe giriş tarihiniz ve pek çok husus burada yer alacaktır. Böylece SSK sicil no öğrenme oldukça kolaydır. Dilediğiniz zaman yine buradan sigortanıza ilişkin hususları güncel olarak anında takip edebilirsiniz.
 
 

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ