Stil Sahibi Kadın Olmak için Gerekenler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bazı kadınların kombinlerini, tarzlarını gördükçe ne kadar kusursuz olduğunu düşünerek onları hayranlıkla izleriz. Hatta bir de yoğun tempo ve koşturmaca içindelerse, nasıl bu kadar şık olduklarını düşünerek bu hayranlığımıza şaşkınlığımızı da ekleriz.
Aslında şık olmak çok zor değil. Sadece biz gözümüzde fazla büyütüyoruz. Sonuçta onların yaptıkları şey iyi hazırlanmak ve bunu bir organize haline getirmek. Onların kıyafetlerinde bir kusur görmüyorsanız, bu durum onların başına hiçbir şey gelmediği anlamına gelmez, sadece bir sorunla karşılaştıklarınla nasıl baş edeceklerini bilmelerinden kaynaklıdır. Yani kusursuz olmalarının altında onların çok iyi organize olmaları ve bunu bir düzen içerisinde yönetmeleri yatar.
Stiline hayran olduğumuz, nasıl bu kadar şık olabiliyorlar diye gıpta ettiğimiz bu kadınlarla ilgili tek konu moda olan parçayı alıp giymeleri değil. Stil sahibi olmak sadece dışarı çıkarken bir stil oluşturmakla da olmaz. Onlar için gerçek stil evde uyandığı andan itibaren başlar. Peki siz de bu kadınların nasıl şık ve gerçekten stillerine hayran bırakmalarını sağlayan özelliklerini merak ediyor musunuz?
1) Yatmadan Önce Ertesi Gün Ne Giyeceklerini Planlar
Yatmadan önce ertesi gün ne giyeceğinizi belirlemek açıkçası büyük bir kolaylık sağlıyor. Ertesi gün özellikle de işiniz erken ise saatlerce dolabın karşısına geçip yarın ne giyeceğim diye düşünmek hem yorucu hem de vakit kaybı. Bu yüzden stil sahibi kadınların yaptığı bu davranış gerçekten çok doğru ve çok pratik!

Aslında bu alışkanlığımızı annelerimiz okul dönemimizide üstlenmişlerdi. Sabah uyandığımızda önlüğümüz, yakalığımız, saç kurdelelerimiz ve çorabımızı baş ucumuzda hazır bir şekilde bulurduk. Bunu tekrar hayatımıza uyarlamak aslında hiç zor değil. Üstelik sabah ne giyeceğim diye düşünmektense akşamdan giyilecekleri planlamak sizin için oldukça rahat bir yöntem olabilir.
2) Hazırlanmayı Aceleye Getirmeyin
Yoğun koşturma temposu içerisinde bazen giyinmeye vakit ayırmak zorlaşabiliyor elbette. Ancak şık ve stil sahibi görünmek elbette bu kadar da basit değil. Bazen bazı şeylerden fedakarlık yapmayı gerektirir. Bunu saatelerce yapmayın elbette ama kendinize de vakit ayırmayı ihmal etmeyin.
Sonuçta siz de özensiz kıyafetlerle, dağınık topladığınız saçlarınızla dışarıya çıkmak istemezsiniz. Her kadın güzel ve şık görünmeyi hak eder. Bu yüzden de ilk olarak bu hakkı kendinize siz tanımalısınız. O zaman alelacele giyinip çıkmayı bırakıp, kendinize vakit ayırarak özen göstermeye başlayın. Kolay gelsin hanımlar!
3) İç Çamaşırı Seçimine Çok Dikkat Ederler
Biz kadınlara, dış giyim dendiği zaman akan sular durur, dış giyimimiz için elimizden geleni yaparız. Her gün modayı takip edip, bugün ne çıkmış, hangi mağaza indirime girmiş, trendler neler hepsini araştırırız ve öğreniriz.
Sıra iç çamaşırı seçimine geldiğinde ise ne yazık ki aynı özeni göstermiyoruz. Ancak unuttuğunuz bir şey var, o da vücdunuzun düzgün görünmesi, giydiğiniz kıyafetinizin, elbisenizin üzerinize yakışmasında, duruşundaki en önemli kriter doğru iç çamaşırı seçimidir. İç çamaşırı seçimine dikkat eden özen gösteren kadınlar bilir ki, doğru iç çamaşırı seçimi kadınları harika hissettiriyor.
Sizin için basit gibi görünen, ancak görünüşünüzü tamamen etkileyen iç çamaşırı konusu oldukça önemli. İşte stil sahibi kadınları diğer kadınlardan ayıran en önemli bir diğer özellik de iç çamaşırı seçimlerinde doğru adımlar atmalarıdır. Bu yüzden siz de kaliteli ve bedeninize uygun olan iç çamaşırlarına yatırım yapın. Örneğin, ince kumaş özelliği olan bir etek yahut pantolon giydiğiniz zaman altına dikişssiz, iz belli etmeyen bir çamaşır giymeye özen gösterin.
4) Kendilerine Bir Moda İkonu Belirler
Her kadının bir tarzı vardır. En önemlisi de tarzını çok beğendiği, kendi tarzına yakın gördüğü ya da beğendiği tarzda giyinmek istediği modada isim yapmış bir kadın vardır. Moda ikonu olmasa bile mutlaka ilham aldıkları stil sahibi bir kadın vardır.
Modayı ve trendleri takip etmek kadar kıyafetleri bir araya getiriş ve o kıyafetlerden şık bir stil oluşturarak kombinler yapmak da kıyafet seçimi kadar önemlidir. Stil sahibi kadınların en büyük özelliği de kendilerine ilham aldıkları biri vardır. Böylece çok zorlanmadan kendinize uygun olan kıyafetleri rahatlıkla birleştirebilirsiniz.
5) Vücutlarına Göre Giyinirler
Vücut tipinizin ne olduğunu bilerek alışveriş yaparsanız, yani vücudunuza uygun kıyafetler giyerseniz, daha verimli ve doğru bir alışveriş gerçekleştirmiş olursunuz. Böylece vücudunuzun dezavantajlarını bildiğiniz için etkili ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
Aksi takdirde kıyafeti nereden aldığınızın, ne kadar para verdiğinizin, kalitesinin hiçbir önemi yoktur. Çünkü kıyafetin kalitesi kadar sizin vücudunuzu tanımanız da dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biridir. İşte stil sahibi kadınların en önemli özelliği de asla kendilerine uygun olmayan, çok dar yahut bol olan kıyafetleri giymemeleridir. Çünkü bu kadınlar vücutlarını tanırlar, kendilerine neyin yakışıp neyin yakışmadığını çok iyi bilirler.
Hal böyle olunca şık olmak da tarz olmak da stil sahibi olmak da o kadınlar için hiç zor olmaz. En önemli bir diğer özellikleri de asla kendi tarzlarına uygun olmayan kıyafetleri giymezler.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ